<b>MÅ STREAMES:</b> Netflix har nå sagt et endelig «nei» til avspilling av filmer og TV-serier uten nett. Foto: NETFLIX
MÅ STREAMES: Netflix har nå sagt et endelig «nei» til avspilling av filmer og TV-serier uten nett. Foto: NETFLIXVis mer

Netflix sier nei til nettløs video

- Det blir absolutt ingen offline-støtte.

I sommer besøkte produktinnovasjonssjef Chris Jaffe og kommunikasjonssjef Joris Evers i Netflix Norge.

De to fortalte Dinside i klare ordelag at det ikke vil bli aktuelt med nettløs avspilling av filmer og TV-serier i overskuelig framtid.

- Problemet med dårlig nettilgang vil forsvinne før Netflix får offline-støtte, sa Evers.

Om ikke dette svaret var tydelig nok, har Netflix gjort det klinkende klart nå.

I et intervju med Techradar like før jul uttalte Netflix kommunikasjonsdirektør Cliff Edwards rett og slett at det aldri kommer til å skje.

- Nettløs avspilling er en kortsiktig løsning på et større problem. Om fem år vil vi ikke en gang snakke om muligheten for nettløs avspilling, sier Edwards.

LES OGSÅ: Derfor nekter Netflix å innføre offline-støtte

Dette er stikk i strid med hva Netflix' store konkurrent Amazon mener.

Men Amazon, derimot ...

Der i gården har de nettopp begynt å rulle ut nettløs avspilling i stor stil. I løpet av neste år skal alle med en Kindle, et nettbrett eller en mobil kunne se favorittfilmer og serier også på toget, i bilen og andre steder der det ikke finnes nett.

- Vi vil at kundene våre skal være i stand til å se sine digitale videoer på alle sine enheter hvor de enn er, sier Amazons videosjef Michael Paull til Techradar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Netflix mener at nettet vil være som vann i springen om få år, tar Amazon altså høyde for at det fortsatt vil finnes nettløse lommer her og der.

Strandet på en gudsforlatt jernbanestasjon

De av oss som har opplevd å være strandet på en norsk jernbanestasjon utenfor allfarvei uten annet enn EDGE («høyhastihgets» mobilnett før 3G) å underholde seg med vil skjønne hva de mener.

UTEN NETT: YouTube-videoer har lenge vært mulig å se uten nett. Foto: KIRSTI ØSTVANG
UTEN NETT: YouTube-videoer har lenge vært mulig å se uten nett. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis merDessverre gjelder Amazon-tilbudet foreløpig bare amerikanere.

Amazon er ikke alene om å mene at folk bør kunne nyte innhold uten å være på nettet. Både Spotify, WiMP og andre musikkstrømmere tillater nettløs avspilling. Det samme gjør YouTube, som er verdens største formidler av videomateriale på nett.

LES OGSÅ:
YouTube åpner for offline-visning
Slik lagrer du YouTube-videoer på harddisken
Last ned HD-klipp fra YouTube

Skeptiske kringkastere

Blant kringkastingsstasjonene er radioprogrammer som oftest tilgjengelig for nedlasting. Men TV-programmer er som regel begrenset til streaming.

Vårt hjemlige NRK eksperimenterte i 2009 med nedlasting av TV-programmer via BiTorrent, men har senere ikke videreført dette.

ViaPlay har derimot nettløs avspilling som en del av sit tilbud.