Med noen hundrelapper og litt fikling får vi Netflix på hvilken som helst TV.
Med noen hundrelapper og litt fikling får vi Netflix på hvilken som helst TV.Vis mer

NetFlix på TV med Android-basert mediespiller

For noen få hundrelapper kan du få Netflix på hvilken som helst TV.

Husker du testen av Ananda Google TV Cloud Stick tidligere i høst? Den lille Android 4.0 -baserte mediespilleren kjøpte vi på eBay for noen få hundrelapper, og den kobles rett i HDMI-inngangen på TV. Dermed kan vi spille spill, surfe på nett, nyte musikk gjennom Wimp og Spotify, se filmer og mye annet.

Nå har vi funnet fram produktet igjen, for å se om den lar oss installere Netflix-klienten fra Google Play.

Og ja, det fungerer, men du bør være obs på et par ting. Mer om det senere i denne artikkelen.

NetFlix på TV med Android-basert mediespillerIkke store saken, og den puttes rett i HDMI-inngangen på TV. Betjening skjer via et helt vanlig trådløst tastatur og mus.

Litt bakgrunnsinfo

Først litt om Netflix. Dette er altså en videotjeneste som lar deg strømme filmer og TV-programmer/serier fra nettet for 79 kroner i måneden. Det kan på en måte sammenlignes med hva Spotify er for musikk, og selv om du foreløpig ikke kan boltre deg i alt eller det nyeste som er gitt ut av filmer, får du uansett mye god underholdning for en lav månedspris.

Flere nye TV-er kommer med egen Netflix-app. Har du eldre TV-er må du finne andre løsninger.

Les mer om Netflix

Netflix har en egen app for Android-brett og -mobiler, og det er denne appen vi har installert på vår lille mediespiller. Den fant vi enkelt ved å klikke på Play-ikonet i hjem-menyen, og søke den opp. Appen er gratis og var lastet ned og installert i løpet av et par minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen under viser hvordan det gikk da vi skulle se vår første film på Netflix ved hjelp av mediespilleren vår:


Som du ser fungerer det ganske OK. Det er imidertid verdt å nevne at vi har opplevd en del bufferstopp og forstyrrelser. Det antar vi først og fremst skyldes den innebygde WLAN-brikken, som ikke har like god styrke og rekkevidde som hva vi vanligvis er vant til i mobiler og PC-er. Derfor er det en forutsetning at kvaliteten på signalene er gode for å få det til å fungere tilfredsstillende.

Krever ressurser

Og appen ER ressurskrevende. Derfor opplever vi av og til at ting henger i menyer og at vi må klikke en ekstra gang med musen for å få ting til å reagere. Kvaliteten på videoen er tilfredsstillende, men du kan forvente noe bedre kvalitet av Apple TV eller PC-er.

Ananda Google TV Stick fås kjøpt flere steder på nettet (utlandet), er du heldig får du den like billig som vi gjorde.

Samleside: Mediespillere