Netflix med gave til mobilbrukere

Lover minst 20 prosent reduksjon i filstørrelsen uten at det merkes på kvaliteten.

<B>SKAL BRUKE MINDRE DATA</B>: Netflix skal rekomprimere hele biblioteket sitt. Foto: Dinside
SKAL BRUKE MINDRE DATA: Netflix skal rekomprimere hele biblioteket sitt. Foto: Dinside Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netflix er i ferd med å rekomprimere hele videobiblioteket sitt, og lover at resultatet vil bli mindre dataforbruk for seerne, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Les også: Slik blir Chrome en musikkmaskin - helt gratis

Smartere komprimering

Dette skal bli mulig takket være mer intelligente komprimeringsalgoritmer med variabel bitrate, skriver The Verge.

Blant annet skal kvaliteten i langt større grad tilpasses hva du streamer. Det betyr for eksempel at animasjonsfilmer og annet mindre kompleks materiale, vil beslaglegge mindre båndbredde enn vanlig, levende film. Ifølge The Verge skal bitraten være krympet fra 5,8 Mbps til maks 1,5 Mbps i beste kvalitet og full HD-oppløsning for tegne- og animasjonsfilmer.

Vanlig film i beste kvalitet skal være redusert fra 5,8 Mbps til maks 4,64 Mbps, en reduksjon i bitraten på minimum 20 prosent. Bitraten vil også variere sterkt fra scene til scene. Ifølge Netflix selv skal det ikke være mulig å oppdage noen forskjell i bildekvaliteten.

Kan gi rimeligere mobilregning

Nyheten blir nok helt sikkert tatt i mot med glede hos internettleverandører, som opplever at Netflix og andre streamingtjenester tar opp stadig mer av den totale kapasiteten de kan levere.

Det vil også bety rimeligere streaming for mobilbrukere og andre som er oppkoblet til Netflix via mobilnettet, og bedre kvalitet for dem som sitter på trege internettlinjer.

Vi kommer tilbake med flere detaljer etter hvert.

Les også: Netflix tester privat modus

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!