Nå skal det bli slutt på at mannen og ungene ødelegger Netflix-anbefalingene dine. Foto: Netflix
Nå skal det bli slutt på at mannen og ungene ødelegger Netflix-anbefalingene dine. Foto: NetflixVis mer

Netflix lanserer brukerprofiler

Gjør det enda bedre å dele Netflix-konto med flere.

Netflix ble lansert i fjor høst i Norge, og selv om vi ikke sitter med noen tall på hvor mange nordmenn som bruker tjenesten, har den i hvert fall vært en snakkis stor nok til at vi tør å gi den et uoffisielt suksess-stempel.

Les også: Nå har Netflix landet i Norge

Personlige anbefalinger

Noe av det unike med Netflix er de personlige anbefalingene tjenesten byr på. Ved hjelp av avanserte algoritmer får brukerne servert forslag på filmer og tv-serier som antagelig vil falle dem i smak. Det regnes blant annet ut på hva man har sett på tidligere.

Men her har det oppstått et problem. Netflix er allsidig og fungerer på en rekke ulike dingser og plattformer, pc, mobil, nettbrett, mediespillere, spillkonsoller, smart-TV-er og så videre. Tjenesten støtter dessuten to samtidige "streams", hvilket betyr at flere i en husholdning kan se på hver sin film eller tv-serie samtidig.

Men når ungene er mest glad i Sauen Shaun, og mannen ser lite annet enn Sylvester Stallone, blir det fort krøll i anbefalingene dine, som stort sett består av Gossip Girl og Pretty Little Liars. Ja, og så kan det fort bli flaut når noen andre ser hva "du" ser på.

Les også: Hola Unblocker gir deg full Netflix-tilgang

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem profiler i én

 Foto: Netflix/Kirsti Østvang
Foto: Netflix/Kirsti Østvang Vis mer


I et forsøk på å fikse dette begynner Netflix fra og med i dag å rulle ut brukerprofiler, en funksjon som lar deg opprette opptil fem ulike profiler på én og samme konto uten ekstra kostnad. Tjenesten koster i utgangspunkter 79 kroner i måneden.

Hver profil vil bli som sin egen konto, slik at anbefalingene vil være helt tilpasset den enkelte persons interesser. De enkelte profilene kan dessuten kobles til hver sin Facebook-konto, slik at man får forslag fra sine egne venner i stedet for andre sine.

– Nye medlemmer kan legge til profiler for hvert familiemedlem når de registrerer seg på Netflix, og eksisterende medlemmer kan opprette ekstra profiler når som helst på Netflix.no eller på PlayStation 3, opplyser Netflix i en pressemelding.

Brukerprofilene blir tilgjengelig til noen brukere allerede i dag, og tilgjengelig for alle innen de neste to ukene. De kan benyttes på de fleste enheter som støtter Netflix, inkludert Netflix.no, PlayStation 3 og Xbox 360, iPad, iPhone, AppleTV og andre iOS-enheter, samt de fleste smart-TV-er. Ytterligere enheter blir lagt til i løpet av de neste månedene, opplyser Netflix.

Vi kommer tilbake med en liten omtale av Netflix-profilene så snart vi får tilgang. Du kan ta en sniktitt på videoen laget av tjenesten selv under: