- Netflix-blokkering bare tull

Sjef avviser at nordmenn ikke slipper inn i USA-utgaven.

<b>BLOKKERER IKKE:</B> Produktansvarlig Neill Hunt avviser kategorisk at Netflix ikke vil slippe nordmenn inn i den amerikanske utgaven av filmstrømmeren. Foto: NETFLIX
BLOKKERER IKKE: Produktansvarlig Neill Hunt avviser kategorisk at Netflix ikke vil slippe nordmenn inn i den amerikanske utgaven av filmstrømmeren. Foto: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skrev vi at Netflix angivelig har begynt å blokkere for kunder som prøver å se på en annen Netflix-utgave enn den som er knyttet til landet de bor i.

Mange nordmenn benytter seg av dette, fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i den norske utgaven.

- Uten grunnlag i virkeligheten

Nå avviser Netflix' produktsjef Neill Hunt dette kategorisk.

Danske Rekordere møtte Hunt på CES-messen i Las Vegas, og derfra er beskjeden klar:

- Dette er en vandrehistorie uten grunnlag i virkeligheten.

Android-endring årsaken

Helt ut av lufta er imidlertid ikke blokkeringen tatt. For det er faktisk slik at noen brukere som prøver å se på et annet lands utgave av Netflix i det siste har opplevd at det ikke fungerer.

Årsaken er at Netflix nylig gjorde noen endringer i Android-utgaven av spilleren sin. Denne endringen gjorde at telefonen eller nettbrettet gikk over til Googles DNS-server dersom det tok lenger tid enn fire sekunder før Netflix-serveren svarte.

Dermed fungerte ikke lenger det velkjente VPN-trikset, der man går veien om en annen tjener for å lure Netflix til å tro at man for eksempel befinner seg i USA.

- Svarteliste brukes ikke slik

Hunt kan imidlertid fortelle at det finnes en svarteliste hos nettgiganten Akamai, men at adresser som brukes til å omgå de geografiske restriksjonene sjelden havner her.

Hunt avviser klart og tydelig at Netflix driver med systematisk blokkering av DNS- og VPN-tjenere. Det mener han ikke ville fungere i praksis, siden en slik blokade ville føre til at mye annet forsvant også.