<strong><b>BLOKKERER IKKE:</strong></B> Produktansvarlig Neill Hunt avviser kategorisk at Netflix ikke vil slippe nordmenn inn i den amerikanske utgaven av filmstrømmeren. Foto: NETFLIX
BLOKKERER IKKE: Produktansvarlig Neill Hunt avviser kategorisk at Netflix ikke vil slippe nordmenn inn i den amerikanske utgaven av filmstrømmeren. Foto: NETFLIX Vis mer

- Netflix-blokkering bare tull

Sjef avviser at nordmenn ikke slipper inn i USA-utgaven.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev vi at Netflix angivelig har begynt å blokkere for kunder som prøver å se på en annen Netflix-utgave enn den som er knyttet til landet de bor i.

Mange nordmenn benytter seg av dette, fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i den norske utgaven.

- Uten grunnlag i virkeligheten

Nå avviser Netflix' produktsjef Neill Hunt dette kategorisk.

Danske Rekordere møtte Hunt på CES-messen i Las Vegas, og derfra er beskjeden klar:

- Dette er en vandrehistorie uten grunnlag i virkeligheten.

Android-endring årsaken

Helt ut av lufta er imidlertid ikke blokkeringen tatt. For det er faktisk slik at noen brukere som prøver å se på et annet lands utgave av Netflix i det siste har opplevd at det ikke fungerer.

Årsaken er at Netflix nylig gjorde noen endringer i Android-utgaven av spilleren sin. Denne endringen gjorde at telefonen eller nettbrettet gikk over til Googles DNS-server dersom det tok lenger tid enn fire sekunder før Netflix-serveren svarte.

Dermed fungerte ikke lenger det velkjente VPN-trikset, der man går veien om en annen tjener for å lure Netflix til å tro at man for eksempel befinner seg i USA.

- Svarteliste brukes ikke slik

Hunt kan imidlertid fortelle at det finnes en svarteliste hos nettgiganten Akamai, men at adresser som brukes til å omgå de geografiske restriksjonene sjelden havner her.

Hunt avviser klart og tydelig at Netflix driver med systematisk blokkering av DNS- og VPN-tjenere. Det mener han ikke ville fungere i praksis, siden en slik blokade ville føre til at mye annet forsvant også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer