Dette er miniruteren Netcom lanserte 22. mars. Foto: Netcom.no
Dette er miniruteren Netcom lanserte 22. mars. Foto: Netcom.noVis mer

Netcom lanserer miniruter

Hemmeligheten er avslørt.

Artikkelen er oppdatert med ny informasjon 22. mars.

Søndag kjørte Netcom en annonse i flere norske aviser; en liten teaser om at det bare var ett døgn igjen til en stor hemmelighet skulle avdekkes. Spekulasjonene gikk i retning iPad, Google Nexus One og helt andre ting.

- Jeg kan si såpass at det ikke er en iPad, sa kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus, til DinSide da vi ringte ham på søndag.

DinSides lesere er ikke som andre lesere og noen brukte deler av søndagen på å finne frem til Netcoms hemmelige side, som avslørte at det var en miniruter det var snakk om.

Det var helt riktig gjettet.

Trådløs ruter overalt

Netcoms miniruter er litt større enn en fyrstikkeske og går på batteri. Når du har satt inn et SIM-kort og slår den på, fungerer den som en mobil bredbåndsløsning, men i motsetning til tidligere mobile bredbåndsløsninger, har den ingen USB-port og kan brukes av flere enheter samtidig - 5 for å være nøyaktig.

Dermed kan du f.eks. ha et møte på en café og bruke miniruteren for å gi alle møtedetalkerne nettilgang, eller i bilen på vei til hytta for å slippe å belaste hvert mobilabonnement med datatrafikk. Kravet er selvsagt at enhetene har støtte for trådløst nettverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Batterilevetiden er oppgitt til 4 timer, og løsningen kommer selvsagt med lader.

For å kunne bruke den når som helst så mye du vil, koster det 348 kroner i måneden. Klarer du deg med helge- og kveldsbruk (17-08) slipper du unna med 178 kroner der du betaler 5 kroner pr MB om du må bruke det på dagtid i ukedagene, men maks 50 kroner pr dag.

Klarer du deg med 100MB i måneden, er månedsprisen 148 kroner, med kr1,50 pr MB for bruk utover dette (maks 599 kroner pr måned).

Alle prisene inkluderer altså ruteren og krever binding i 12 måneder. Når perioden er over kan du trekke fra 99 kroner i måneden. Med andre ord betaler du 1188,- for ruteren i løpet av de 12 første månedene.

Netcom informerer også om at hastigheten blir begrenset til 200kB/s dersom du passerer 5GB innenfor én måned.

KALKULATOR: Dette mobilabonnementet er billigst for deg

Først ute med 4G

Forrige gang Netcom kunne by på en stor nyhet, kunne de slå til med det som skal være verdens første 4G-nett.

Nettet ble åpnet rett før jul i fjor, og skulle i følge Netcoms egenreklame tilby ti ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens 3G-nett.

Vi har testet 4G-nettet opptil flere ganger, og du kan lese våre inntrykk her.