Netbalancer: Full kontroll på nettrafikken

Synes du nettet er tregt? Årsaken kan være programmer som legger beslag på båndbredden uten at du vet det. Slik finner du synderen.

Det kan mange ganger være vanskelig å vite hva som egentlig skjer i bakgrunnen på PC-en din. Du har kanskje installert (litt for) mange programmer som lever sitt eget liv, og som går på nett for å oppdatere seg, eller sende fra seg informasjon. Og ikke alltid er det ting du har godkjent.

Full kontroll

Netbalancer er et program som ganske enkelt forteller deg hvilke programmer som kjører, og hvilken nettrafikk de eventuelt genererer. Her kan du enkelt avsløre om det er ting som foregår som du slett ikke har godkjent, for eksempel fra spionprogrammer.

Et enkelt trykk med høyre museknapp på prosessen, og så kan nettaktiviteten blokkeres. Du kan også fordele båndbredde til forskjellige applikasjoner, og dermed unngå "propper" i systemet som fører til at nettsurfingen går som i sirup.

Høyreklikk en prosess/program, og styr ut- og inn-hastigheten, eventuelt kan du blokkere all nettrafikk. Vis mer


To utgaver

Netbalancer finnes i både gratis- og betalutgave. Gratisutgaven inneholder alle de vanligste funksjonene, men kan kun brukes til å blokkere/justere tre prosesser om gangen.

Når du installerer programmet kuttes all eventuell nettrafikk, og du kan dermed oppleve at pågående nedlastinger og lignende kan bli brutt et øyeblikk. Greit å vite.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Netbalancer på utvikleren Seriousbit sin hjemmeside.

Artikkelen ble publisert på DinSide første gang sommeren 2011