Net Vampire Pro 4.0

Det finnes et vell av forskjellige programmer som organiserer nedlasting av filer fra Internett for deg. Mange av disse er lite brukervennlige, men det finnes unntak. Vi har sett nærmere på et av de beste, Net Vampire Pro 4.0.

Hvis du har lastet ned mange filer fra Internett samtidig, vet du at nettleseren din ikke alltid velger de beste løsningene. For det første prøver nettleseren å laste ned alle filene samtidig, noe som kan føre til at du blir sittende igjen med ingenting, dersom forbindelsen blir brutt. For det andre er det ikke mulig å markere flere filer for nedlasting samtidig.

Genial løsning

Heldigvis finnes det måter å unngå denne problematikken på, for eksempel ved å bruke et nedlastingsprogram som Net Vampire Pro 4.0. Løsningen er kraftig, lett å bruke og meget lett å skreddersy til dine egne behov. Og best av alt, du kan bruke det helt gratis.

Programmet er ikke freeware, men finansiert av reklame, såkalt ”ad-ware”. Dette betyr at det dukker opp reklamebannere i selve brukergrensesnittet. Du kan slippe reklamen ved å registrere programmet og betale rundt 150 kroner, men reklamen er så diskret at de fleste vil finne det unødvendig.

Lett å bruke

Det er meget lett å hente ned filer fra nettet med Net Vampire. Programmet legger seg som en liten firkant nederst i høyre hjørne av skjermen. Dette er nedlastingskurven til Net Vampire. For å laste ned filer fra Internett, drar du lenken til filen ned i denne kurven, og bekrefter nedlastingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du laste ned mange filer fra en side, slipper du heldigvis å dra en og en lenke ned til kurven. Du kan nemlig sette opp programmet til å overvåke utklippstavlen. Når du så skal laste ned mange filer, merker du alle lenkene med musen og kopierer dem til utklippstavlen (Ctrl-C). Net Vampire vil registrere dette, og ber deg bekrefte nedlasting av alle filene.

Net Vampire holder rede på hvilken server de forskjellige filene blir lastet ned fra, og legger serverne i en oversiktlig liste. Programmet gir deg verdifull informasjon om de forskjellige serverne, for eksempel om den støtter gjenopptagelse av avbrutt nedlasting, hvor stor feilprosent du har på nedlastinger fra serveren med mer. Hvis nedlastingen blir avbrutt og serveren støtter gjenopptagelse, sørger Net Vampire for at dette blir gjort, uten at du behøver å foreta deg noe som helst.

Programmet gir deg tilgang til mye viktig informasjon om serverne du besøker.
Programmet gir deg tilgang til mye viktig informasjon om serverne du besøker. Vis mer

Net Vampire kan hente ned filer både fra ftp-servere og fra web-servere. Programmet støtter også passordbeskyttede servere, akkurat som et vanlig ftp-program. Du kan sette opp passord for hver enkelt server ved å høyreklikke på serveren i listen.

Slår av Pcen etter seg

En annen stor fordel med Net Vampire i forhold til "vanlig" nedlasting, er at den kan legge ned internettilkoblingen når den er ferdig med å laste ned filene. På den måten kan du for eksempel sette i gang nedlastinger før du går til sengs, uten å bli belastet for unødvendige tellerskritt. Programmet kan også slå av maskinen etter seg, hvis du skulle ønske det.

Programmet har også en kraftig søkefunksjon som lar deg søke etter filene du vil laste ned. Den bruker flere søkemotorer rundt om på nettet for å finne filene, og returnerer søkeresultatene i en oversiktlig liste. Søkemotorene den bruker foretar både ftp- og websøk.

Net Vampire søker på flere ftp- og webservere rundt omkring på nettet.
Net Vampire søker på flere ftp- og webservere rundt omkring på nettet. Vis mer

Brukervennlig og oppgraderbart

Det hele er puttet inn i en meget brukervennlig pakke, som lar deg gjøre nesten alt uten å måtte gå igjennom mengder av dialogbokser for å få til det du vil. Funksjonaliteten kan også bygges ut ved hjelp av tredjehånds programvare, som muliggjør alt fra MP3-søk til nedlasting av hele nettsteder med alle undernivåer.

Du kan også laste ned filer for å skifte språk på programmet. Språkfilene finner du på denne siden. Her vil du blant annet finne svensk, men dessverre foreligger ikke norsk oversettelse i skrivende stund.

Konklusjon

Vi har sett på en del programvare for nedlasting av filer, og har fortsatt til gode å finne et program som er kraftigere og mer brukervennlig på en gang.

Betaversjonen av Net Vampire Pro 4.0 kan hentes ned her (986 KB).

Om du ikke vil bruke betaversjonen finnes Net Vampire 3.3 her (824 KB).

Vil du lese mer om programmet kan du følge denne lenken.