Nesten automatisk konfigurert

Etter omstart og automatisk konfigurasjon, samt pålogging og oppsett av passord, ble vi presentert for Corel sin versjon av KDE-skrivebordet, som er svært likt det vi finner i Windows.

Nesten all maskinvare var detektert, bortsett fra et helt nytt Aztech lydkort. Tilgangen til Internett var på plass via vårt lokalnett, med Netscape-ikonet liggende på skrivebordet.

Det eneste som ikke var optimalt, var oppfriskningshastigheten på skjermkortet, som var alt for lav. Dette var like enkelt å endre på som i Windows, og kontrollpanelet ligger faktisk på samme sted i menyen nederst i venstre hjørne, så vi kunne nesten ha gjort det i blinde.

Nesten automatisk konfigurert

Lydkortet erstattet vi med et gammelt SoundBlaster AWE64. I hjelpeteksten fant vi fort ut hvordan vi skulle installere dette. Det var bare å åpne et konsollvindu og skrive "sndconfig". Det fungerte ikke, filen ble ikke funnet.

Etter at vi logget oss på som systemansvarlig, derimot, så fungerte det uten videre, og vi hadde lyd både fra CD-spilleren og fra MP3-filer.

Adgang til nettverk og disker