<strong><strong>«IKKE KJØP»:</strong></strong> Flesteparten av Apples produkter er nå på overtid i forhold til historiske oppdateringer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
«IKKE KJØP»: Flesteparten av Apples produkter er nå på overtid i forhold til historiske oppdateringer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Nesten alle Apple-produkter er på overtid

Kjøpeguiden fra Macrumors er rød nesten over hele fjøla.

Publisert
Sist oppdatert

Apple-ryktenettstedet Macrumours har i mange år hatt en smart kjøpeguide, som for hvert Apple-produkt viser hvor lenge det er siden det har blitt oppdatert, sammenlignet med gjennomsnittlig tid mellom tidligere oppgraderinger.

Og er de to tallene ganske like, stemples produktet med «Don't buy» i rødt, der man antar at det ikke er lenge før det blir oppdatert igjen.

For det er jo tross alt litt kjedelig å bruke mange tusen kroner på et produkt som få uker etterpå kommer i en splitter ny versjon; ofte til samme pris som tidligere.

Apple TV, iPad Pro og Macbook er «trygge»

Bare tre av Apples produkter er såpass ferske at det er lite sannsynlig for en snarlig oppdatering. Macbook, spesielt, ble oppdatert i april i år og blir neppe oppdatert i veldig nær fremtid.

Apple TV og de to iPad Pro-modellene får stempelet nøytralt, etter å ha blitt lansert henholdsvis i oktober 2015, november 2015 og mars 2016.

iPhone, spesielt, forventes lansert om en måneds tid, og det ryktes også om at Apple Watch, som ikke har noe oppdateringshistorikk, kommer i en ny versjon denne høsten. Den skal blant annet være raskere, ha bedre batteritid og innebygd GPS. Disse har derfor fått gult stempel.

Nesten alt er på «overtid»

Men resten av produktene har fått det røde «Don't buy»-stempelet. I tabellen under ser du hvor lang tid det har gått siden ulike Apple-produkter ble oppdatert, kontra hvor lang tid det har tatt i snitt tidligere. Dataene er altså hentet fra Macrumors kjøpeguide:

Apple-oppdateringer
ProduktOppdatert (dager siden)Gjennomsitt (dager)
iPhone332379
iPad Mini335350
iPod Touch391296
iPod Nano391417
iPod Shuffle391451
iMac301317
Macbook Pro Retina448268
Macbook Air519350
Mac Mini663438
Mac Pro964449
Macbook Pro1520*261
* Blir neppe å finne i ny variant


Apple-produkter

Har du planer om å kjøpe et Apple-produkt i nær fremtid? (Avsluttet)
Ja(41%)
Nei(39%)
Jeg hadde, men nå får jeg vente.(19%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Macrumors forventer også at skjermene blir fornyet denne høsten. De ble lansert for fem år siden og kan komme i 4K/5K-varianter med innebygd grafikkprosessor, ifølge ryktene.

Har du mulighet til å vente, kan det med andre ord være sannsynlig at flere av disse produktene oppdateres i løpet av høsten.

LES OGSÅ:
Nå kan alle teste iOS 10 og Mac OS Sierra
Slik blir iPhone med iOS 10
Slik flytter du filene til en ny Mac

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer