Blu-ray-brennere fungerer fortsatt bare i Windows. Den nye BDR-206MBK er intet unntak.
Blu-ray-brennere fungerer fortsatt bare i Windows. Den nye BDR-206MBK er intet unntak.Vis mer

Neste generasjon Blu-ray er her

Den første BDXL-brenneren er allerede i butikkene.

Pioneer har klar den første Blu-ray-brenneren for PC som støtter det nye formatet BDXL. Brenneren er allerede på plass i enkelte butikker i USA, ifølge Engadget.

To nye plater

Modellen har fått navnet Pioneer BDR-206MBK, og støtter brenning av både vanlige BD-R, DVD-R og CD-R-plater, men det mest interessante er altså BDXL-formatet, som støtter disker med en kapasitet på inntil 128 GB. Slike disker lagrer dataene i fire lag. Trelags-plater blir også tilgjengelige, disse vil ha en kapasitet på 100 GB.

Les også: Vesentlig billigere Blu-ray-plater

Billig?

Platene kommer i både skrivbare (BD-R XL) og overskrivbare (BD-RE XL)-utgaver. I en begrenset periode vil brenneren bli levert med én BD-R XL-plate med 100 GB kapasitet, uten ekstra kostnad.

Hva med deg?

Fikk du lyst på ny brenner nå? (Avsluttet)
Nei, plater hører fortiden til!(50%) 285
Ja, nå snakker vi!(34%) 196
Mmmm... skeptisk.(16%) 89
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Prisen på brenneren er veiledende 199$ i USA, eller rundt 1.200 kroner. Prisen på platene har vi foreløpig ikke sett, men førstegenerasjons optiske plater har tradisjonelt kostet mer enn de smaker.

Vanlige BD-R og BD-R-plater kommer i kapasiteter på 25 og 50 GB, og i det siste har disse kommet i vesentlig billigere utgaver.

Kun for Windows

BDR-206MBK leveres med avspillings- og brenneprogram fra Cyberlink, som kun fungerer i Windows. Er du Mac- eller Linux-bruker må du inntil videre klare deg meg andre løsninger.

Brenneren er foreløpig ikke tilgjengelig i norske butikker, men hvis du ikke klarer å vente skal det være mulig å bestille den fra Pioneerelectronics.com, hvis du kjenner til dette handletrikset, riktignok.

Artikkelen fortsetter under annonsen