NeroMAX for Mac lansert

Endelig kommer det et alternativt brennerprogram for Mac-brukere. Med samme opphav som Nero, skulle det kunne bli en sterk utfordrer til Adaptec/Roxio som hittil har vært enerådende.

Foreløpig er NeroMAX bare tilgjengelig buntet sammen med enkelte nye CD-brennere. Den frittstående versjonen er ikke klar før i mai, så det er fremdeles ingen grunn til å stresse.

Vi mottok bare programvaren, og var derfor svært spente på om programmet virket med våre brennere.

iMac med USB

I redaksjonen har vi en iMac, og vi har også en CD-Writer Plus 8200E USB-brenner fra Hewlett-Packard. Optimistisk koblet vi denne til og installerte NeroMAx.

Det virket ikke.

Programvaren lot seg installere, men den fant ingen brenner. Det finnes ingen drivere, konfigurasjonsfiler eller parametre man kan sette. Her var det bare å gi opp.

På vår egen Mac

Vår gamle SCSI CD-brenner, en TraxData 4120 Pro, deler et eksternt kabinett med en gammel Atlas harddisk og koblet til Mac’en. Toast 4.1 håndterer denne brenneren helt greit.

NeroMAX for Mac lansert

NeroMAX ville derimot ikke vite av denne, den rapporterte at det ikke var noen brenner koblet til Mac’en.

Vi tok da ut vår Plextor PX-W1210TS, som til daglig residerer i PCen.
Denne monterte vi i kabinettet i stedet for Traxdata-brenneren. Plextor’en ble straks gjenkjent av NeroMAX, og vi kunne brenne CDer uten problemer.

Omfattende støtte av formater

NeroMAX for Mac lansert

NeroMAX støtter praktisk talt alle CD-formater, både MacOS’ eget HFS, ISO, Windows’ Joliet og generelle formater som Audio, hybrider, mixed mode og VideoCD.

Programmet er svært enkelt å bruke, og ser foreløpig ut til å være en vinner. Du kan velge mellom en Wizard eller et mer "manuelt", men likevel enkelt og elegant grensesnitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du kjøpe en CD-brenner til din Mac, så sjekk om du kan få den buntet med NeroMAX.

Konkurransen skjerpes

Roxio har annonsert Toast 5 Titanium, som er et svar på utfordringen fra Ahead.
Vi kommer tilbake til en sammenligning av disse når de begge erkl ar i frittstående versjoner.
Norsk distributør av NeroMAX er Storewell.