Nero InfoTool

TIPS: Ønsker du å vite hvor rask DVD-brenneren din er, hvilke plater den takler - eller om den kanskje klarer å lese Blu-ray og HD-DVD? Da kommer du ikke utenom dette lille gratisprogrammet.

Vi får stadig spørsmål fra lesere om DVD-brennere, formater og utfordringer knyttet til plater og kvaliteten på disse. Noen spørsmål har enkle svar, andre er mer komplekse, for ikke å si umulig å besvare - for eksempel om brente CDer og DVDer vil være leselige om 20 år.

Det finnes imidlertid noen verktøy som kan hjelpe deg langt på vei. Når det gjelder hvilke plater nettopp din DVD/CD-brenner takler (DVD+R, -R, -RW, -RAM, DL, etc), og hvor rask den brenner disse platene, er det lille gratisverktøyet InfoTool fra Nero et uvurderlig hjelpemiddel.


Programmet inneholder også mye annen informasjon, for eksempel hvilke drivere, video- og lydkodeker som er installert på systemet. Men den kanskje mest interessante ekstrainformasjonen finner du under arkfanen "Plate". Har du en tom plate i brenneren din, får du informasjon om kapasitet, hvor høy brennehastighet den tåler, og sist men ikke minst, du får vite "Manufacturer ID", dvs produsent og typebetegnelse. For selv om det står That's Write, Samsung eller et annet kjent navn trykket på platen, er det ofte helt andre som har stått for produksjonen.


Hva skal du så med denne informasjonen? Siden DVDen som lagringsmedium er relativt ferskt, er det vanskelig å spå noe om levetiden. Men dersom du får tilgang til brukernes erfaringer med platene, kan du likevel finne ut mye - for eksempel om kompatibilitet med DVD-spillere, om fysiske feil forekommer sjelden eller hyppig, og andre generelle brukererfaringer.

Disse erfaringene (over 14.000 av dem) finner du samlet på nettstedet Videohelp.com. Der finner du også brukernes egne tester av DVD-spillere, DVD-brennere - og mye, mye mer. Du anbefales herved å ta en titt!


Nero InfoTool veier bare 360 KB, og kan lastes ned ved å klikke her.

Og her kan du søke i brukernes plateerfaringer hos Videohelp.

Les vår store test av DVD-brennere