Nero Burning Rom 5.5

Nero, et av de kraftigste og mest omfattende programmene for brenning av CD-R, slippes nå i en ny versjon. De mest vesentlige nye finessene er knyttet til håndtering av media som lyd og bilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for turbulente tider i CD-bransjen, med forslag om nye avgifter på CD-R-plater ute til høring, skjer det stadig en utvikling av verktøyene.

Dette er en klassisk kamp mellom ny teknikk og en foreldet næringskjede. Derfor er det interessant at denne oppgraderingen i størst grad inneholder forbedrede verktøy til å lage egne mediaproduksjoner - ikke bare til å kopiere andres.

Innebygget lydredigering

Nero 5.5 inneholder nå et eget program for lydredigering, som er helt integrert med brennerprogrammet. Du velger spor, og trykker den nye Edit-knappen, og du har tilgang til redigering av de viktigste parametre for å skreddersy din lydproduksjon.

Du kan justere volum, EQ, tonehøyde, komprimere, legge på effekter som klang, chorus, osv. osv. Mesteparten av disse effektene er ikke-destruktive, eller du kan sjekke hvordan det låter før du brenner til CD.

image: Nero Burning Rom 5.5


Det finnes også flere verktøy for støyreduksjon, både av sus og knitring. Dessuten har du flere muligheter til å konvertere samplerate, dithering og filtrering.

Kombinert med muligheten for å sette indekser inne i lydfilen, sette ISRC-kode og justere avstanden mellom sporene, utgjør Nero 5.5 nå en komplett verktøysamling for å lage en CD-master etter RedBook spesifikasjonen.

Omslags-design

Hvis du vil designe egne omslag, har Nero 5.5 også fått en kraftig oppgradering av verktøyet til dette. Nå finner du flere grafiske effekter, flere maler, støtte for multi- og maxi-album og flere papirformater.

Bedre støtte for VideoCD

Å brenne egne filmer på CD-R for avspilling både i moderne DVD-spillere og på PCer har vært omstendelig og tidkrevende. Nero 5.5 gjør prosessen så enkel som dra-og-slipp av forskjellige originalformater inn i CD-brennerprogrammet. Nero tar seg av nødvendig konvertering.

Menyer som presenteres på skjermen kan du også lage, med bakgrunnsmusikk og småbilder til forhåndsvisning.

Testprogram

Et eget testprogram, med omfattende målinger av lesehastighet, søketid, CPU-forbruk osv. følger med.

I tillegg finnes programmet DriveSpeed, som gjør at du kan sette den optimale hastigheten for ditt bruk. For mange programmer som kjører fra CD-ROM er det unødvendig at leseren spinner opp til full hastighet. Dette gir bare mer støy og større tidsforbruk til å spinne platene opp og ned til toppfart.

Generelle forbedringer

I tillegg kan Nero nå støtte opptil 32 CD-brennere samtidig (riktignok med en spesialversjon av programmet), det er mer avansert data-verifisering, flere sikkerhetsnivåer for rettigheter til brenning under Windows NT4/Win2000 og flere andre forbedringer.

Denne oppgraderingen vil være gratis for de som allerede har kjøpt Nero versjon 5. Du vil finne mer info om dette på Aheads nettsted om kort tid.

Vi har mottatt en prøveversjon av Nero 5.5 og vil komme tilbake til mer utførlige tester om kort tid.