Nei, det er ikke Windows 7

Det er bare gratisalternativet som har fått nye klær.

Windows dominerer fortsatt stort på OS-fronten, men alternativene florerer - mange av dem gratis. Det kan imidlertid ofte være en bøyg å venne seg til nye grensesnitt i for eksempel Linux, men dette har nå noen smartinger gjort noe med.

Det dreier seg denne gangen W7 Theme og om skinning av grensesnittet i Ubuntu Linux - i skrivende stund er det tredje mest utbredte operativsystemet for personlige datamaskiner, etter Windows og MacOS.

Bare utseendet

Det er altså bare grensesnittet som forandres, og etter at man har installert W7 Theme vil man få en opplevelse som ligger langt nærmere Windows 7 enn hva som er tilfelle med standard-grensesnittet.

Det kreves ikke særlig teknisk kompetanse for å installere det, bare man er i stand til å følge oppskriften på denne siden.

Standard Ubuntu-utseende.
Standard Ubuntu-utseende. Vis mer

(Fortsetter under bildene)

Slik ser det ut etter transformasjonen. Man skal ha godt blikk for å oppdage at dette ikke er et skjermbilde fra Windows 7, men fra Ubuntu Linux. Foto: W7 Theme-utviklerne
Slik ser det ut etter transformasjonen. Man skal ha godt blikk for å oppdage at dette ikke er et skjermbilde fra Windows 7, men fra Ubuntu Linux. Foto: W7 Theme-utviklerne Vis mer


En liten hake

Men hvis du er Ubuntu-bruker og føler deg fristet, bør du være klar over at det i skrivende stund ikke er så helt enkelt å bli kvitt utseendet i etterkant, ifølge vår kilde Lifehacker.

Les også:
Dette er et elending operativsystem