Google+ lever i skyggen av Facebook. Spørsmålet er om det noen gang kan true dominansen til verdens desidert mest brukte sosiale nettverk på Internett.
Google+ lever i skyggen av Facebook. Spørsmålet er om det noen gang kan true dominansen til verdens desidert mest brukte sosiale nettverk på Internett.Vis mer

Nedslående tall for Google+

Sterkt nedadgående trafikk, ifølge analyseselskap.

20. september åpnet Googles svar på Twitter og Facebook dørene for alminnelig registrering uten invitasjon, og det sosiale nettverket opplevde en trafikkboost av de helt sjeldne, med hele 1.269 prosent økning på én uke.

Mange uttrykte begeistring for måten nettverket kombinerte de positive sidene ved både Facebook og Twitter, blant annet med gruppering (circles), enkel filtrering av hvem som kan se meldingene dine, samt abonnement på statusoppdateringer.

Stygt fall

Facebook var imidlertid lynraskt ute med mottrekk, og det kan se ut til at de siste ukers mange Facebook-nyheter har kjølnet interessen for utfordreren fra Google, i hvert fall hvis vi skal vi tro analyseselskapet Chitika.

Siste om Facebook finner du her

Selskapet har nemlig fulgt med trafikken på tjenesten rundt lanseringstidspunktet, og allerede 25. september var den nede på samme nivå som formiddagen den 20. september, timer før lanseringen, da kun inviterte kunne bruke tjenesten.

Analysen sier ikke noe om trafikken etter 27. september, men den fallende tendensen ser ut til å fortsette:

Kilde: Chitika.com
Kilde: Chitika.com Vis mer


Fortsatt miniputter

Hva med deg?

Bruker du Google+? (Avsluttet)
Har registrert meg, men bruker tjenesten sjelden eller aldri(55%) 1083
Nei, Facebook holder for meg!(20%) 392
Jeg er aktiv bruker(13%) 257
Kaster ikke tiden bort på Sosiale medier!(13%) 248
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ifølge analytikerPaul Allen , antas det at Google+ hadde registrert totalt 43 millioner brukere tre dager etter lanseringen.

Til sammenligning har Facebook rundt 800 millioner aktive brukere, hvorav halvparten bruker tjeneste hver dag. Det har imidlertid tatt flere år å bygge opp denne brukermassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon om analysen hos Chitika.

Hva tror du om fremtidsutsiktene for Google+? Bruk debatten under.