Nec ND-1300A

Endelig er DVD-kombibrenneren fra Nec her! Er dette brenneren for deg som ikke tar sjansen på å velge bare ett brenneformat? Er den raskere enn Sony sin kombibrenner? Er den like rask som ett-formats-brennerne? Vi har testet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som nevnt i vår test av Nec sin dedikerte DVD-RW brenner ND-1100, har vi ventet lenge på denne kombibrenneren. Modellen kom til landet i denne uken, men foreløpig er det bare bulk-versjonen som er tilgjengelig. Sannsynligvis vil det være samme programvare som følger med i både ND-1100 og ND-1300A, og det som er mest interessant er ytelsen.

LES OGSÅ:

Det er naturlig å sammenligne ND-1300 med Sony sin kombi-brenner, men selvsagt også med brennerne som bare støtter ett format.

Diskret ytre

image: Nec ND-1300A
image: Nec ND-1300A

Testresultat

ND-1300A

Terningkast 4

Støtter begge standarder, rimelig

Ingen spesielle

Nec holder på sin lave profil når det gjelder det visuelle. Brenneren er så generisk som den kan bli, med den samme metallboksen som alle andre DVD+RW brennere, og en front som har den tradisjonelle nøytrale fargen av type "plastfront for eksterne drev". Det eneste som skiller utvendig fra DVD+RW modellen ND-1100 er plasseringen av de støpte logoene og at det er tre logoer i stedet for to.

Det blir spekulert på noen nettsteder, om hva som *egentlig* er den tekniske forskjellen mellom en ND-1100 og en ND-1300, og om det er mulig å modifisere en 1100 til å bli en 1300. Skulle dette faktisk være mulig, vil vi komme tilbake til dette. Men ingen behøver å holde pusten. For potensielle kjøpere er det verdt å nevne at forskjellen i pris i skrivende stund er beskjedne 400 kroner.

Rask på brenning!

Vi ble positivt overrasket over brennehastigheten sammenlignet med Sony, både på DVD+R og DVD-R.

På DVD+R brukte den bare 6 minutter og 54 sekunder, mens Sony brukte 7:35.

På DVD-R brukte den 7 minutter og 6 sekunder, mens Sony brukte hele 8:41.

Men på overskriving av DVD+RW var Sony overlegen, med 11:07 mot Nec på 11:48.

Sammenligner vi Nec ND-1300 med DVD-R brennere, så er den raskere enn både Asus og Pioneer, med 7 minutter og 6 sekunder mot de to andres henholdsvis 7:22/7:23.

Håndtering av CD

Her var den helt på linje med de alle de andre brennerne, med sine 5 minutter blank, mens de andre ble klokket inn typisk sekundet eller to foran.

Ripping av musikk er det stadig Sony som håndterer best, med sine overlegne 2 minutter og 12 sekunder, mot Nec 3:04 som er mer typisk.

Konklusjon

Nec er raskest på brenning, mens Sony er raskere på overskriving av DVD+RW. Prismessig er Sony konkurransedyktig når det gjelder bulk-versjonen, så valget er ikke lett.

Men hvis bruksmønsteret har hovedvekt på brenning er det Nec ND-1300 som kommer best ut, er det overskriving som er viktigst er det Sony som vinner like klart, på overskriving av DVD+RW.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!