Når nerdene har det gøy

Sist helg samlet tusenvis av hackere og sikkerhetsinteresserte seg i Las Vegas, hvor den årlige (sjuende i rekken) hackerkonferansen DefCon fant sted. Mange nye programmer er blitt annonsert, og det gjelder både programmer som fremmer og forsvarer mot hacking.

DefCon 7.0 er et fristed for medlemmer av dataundergrunnen, hvor de i tre dager diskuterer, utveksler meninger og programvare, samt underholder hverandre.

En rekke foredrag ble holdt, som omhandlet alt fra tekniske og etiske spørsmål til annonseringer av ny programvare (f. eks. den nye versjonen av Back Orifice). Konferansen frekventeres av alle slags folk, fra tenåringer med farget hår og piercing i ansiktet, til mer rutinerte sikkerhetseksperter og selvsagt spanere fra forskjellige myndigheter.

De sistnevnte var grunnlaget for en noe spesiell lek; ”Spot the Fed”. Alle hackere som klarte å avsløre en spaner, vant en t-skjorte med påskriften ”I spotted the fed”, mens agenten som ble avslørt fikk en lignende skjorte med ”I am the fed”. Ellers bød helgen på gjettekonkurranser, rave-party og dataspill satt opp i nettverk.

De døde kuene?

Helgens absolutte høydepunkt var hackergruppen Cult of the Dead Cows storslåtte lansering av verktøyet Back Orifice 2000, som vi har skrevet om 4299>tidligere. Skaperen av programmet, Sir Dystic, har også annonsert to nye prosjekter som vil hjelpe brukerne å forsvare og overvåke sine datamaskiner. Det første programmet heter CDC Protector, og vil fungere sammen med vanlige virusprogrammer for å gjøre det enklere å finne og uskadeliggjøre virus.

Det andre programmet skal kunne overvåke ned til den minste detalj hva annen programvare gjør med datamaskinen. Aktiviteten vil logges i en fil, og du vil få muligheten til å finne ut nøyaktig hva som foregår i PCen. Begge programmene skal gjøres tilgjengelig på hjemmesidene til gruppen, og Back Orifice 2000 skal allerede være tilgjengelig til nedlastning. Også kildekoden til Back Orifice vil være mulig å laste ned, slik at brukerne kan enkelt legge til nye funksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen