Når må jeg kjøpe digital TV-mottaker?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei, jeg hører stadig om det nye digitale bakkenettet for TV-signaler, og siden jeg ser lite på TV, lurer jeg på når jeg eventuelt MÅ kjøpe en mottaker. Finnes det TVer som tar inn disse signalene direkte forresten?

Edvin Halhjem, Moss

Datadoktoren svarer

Hei Edvin,

Det digitale bakkenettet vil på sikt avløse dagens analoge sendinger. Dersom du er kabelTV-kunde eller tar inn TV-sendinger via satellitt, behøver du ikke å tenke på dette i det hele tatt. Det er kun dem som tar inn TV via vanlig TV-antenne som blir berørt, og som må anskaffe en digital mottaker.

Åpningen av det nye bakkenettet skjer denne høsten, først ut er Rogaland 1. september. Der stenges det gamle nettet 4. mars neste år. For Moss og Østfolds vedkommende skjer åpningen 4. september, og skal du fortsatt se TV via bakkenettet må du anskaffe en digital mottaker innen 29. april 2008, dagen da de gamle senderne slukkes. En mottaker forventes å koste rundt tusenlappen, billigere dersom du binder deg til en kanalpakke fra Rikstv, og dyrere dersom du ønsker økt funksjonalitet som for eksempel opptak.

denne siden hos Norges Televisjon (som etablerer og drifter det digitale bakkenettet), finner du tidspunktene for resten av landet.

Pr i dag er det ingen TVer i handelen som kan ta inn de norske digitale TV-sendingene direkte, men det forventes å komme på sikt. Da kan alle funksjoner betjenes fra en og samme fjernkontroll. Inntil videre blir du nødt til å forholde deg til en ekstern boks, og to fjernkontroller.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!