Når kommer egentlig iPad til Norge?

Pressemelding fra Apple skaper forvirring.

<B>NÅR KOMMER DEN?</B> Ifølge Apple lanseres iPad internasjonalt i bare ni land i slutten av april. Når den kommer til Norge er det ingen som vet.
NÅR KOMMER DEN? Ifølge Apple lanseres iPad internasjonalt i bare ni land i slutten av april. Når den kommer til Norge er det ingen som vet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare drøye fem uker siden Apple-sjef Steve Jobs lanserte den på forhånd mye omtalte iPad, en slags forvokst iPhone med en skjermflate på 9.7 tommer som skal kunne brukes til alt fra video til tekst, epost, surfing og det meste annet en iPhone kan brukes til.

Det ble den gang hevdet, både fra Jobs selv og i en offisiell pressemelding, at "iPad vil bli tilgjengelig over hele verden i slutten av mars". Dette gjaldt kun utgaven med Wlan, og som vil bli solgt uten abonnement. Modellen med både Wlan og 3G ville bli tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Les også: Vi fulgte lanseringen av iPad

Forsinkelser

Ifølge en pressemelding som ble sendt ut i dag, fredag, ser det derimot ut som lanseringsplanen sprekker.

Det første som skjer er at Wlan-utgaven blir å finne i amerikanske butikker den 3. april. Det andre som skjer er at den kombinerte 3G og Wlan-utgaven blir tilgjengelig i USA og utvalgte land (Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og England) mot slutten av april.

Dermed har Apple altså gått bort fra "tilgjengelig over hele verden mot slutten av mars". Det står også i klartekst på Apples norske sider at "Wi-Fi-modeller (er) tilgjengelig i slutten av mars", og at "3G-modeller tilgjengelig i april".

Det er som vi nå vet ikke riktig.

Vet ikke

Dagens pressemelding etterlater et inntrykk av at det ikke finnes noen norsk lanseringsdato overhodet, eller nordisk dato for den saks skyld. Det bekreftes for så vidt også via Apples norske informasjonsbyrå.

- Nei, vi vet strengt tatt ingenting, sier Andreas Rødland i Apeland Informasjon AS.

Internasjonale priser er foreløpig heller ikke kjent, men ifølge Apples allerede nevnte pressemelding vil dette skje "i april".

Hvor vidt dette også gjelder Norge, eller bare de ni landene som er får iPad i slutten av april, vites ikke.

- Magisk og revolusjonær

Apple-sjef Steve Jobs tok i bruk store ord da han i slutten av januar presenterte iPad for hele verden, og kalte blant annet den flate, tynne plata for "magisk og revolusjonær".

iPad veier 670 gram, er bare 1,2 centimeter tykk, og kommer i to forskjellige utgaver som hver kan konfigureres på tre måter: 16GB, 32GB og 64GB. De amerikanske prisene ligger på henholdsvis 499, 599 og 699 dollar for Wlan-versjonen, og 629, 729 og 829 dollar for 3G og Wlan-modellen.

IKKE RIKTIG: På de norske Apple-sidene står det fortsatt at iPad blir tilgjengelig i Norge i mars. Det er ikke lenger riktig.
IKKE RIKTIG: På de norske Apple-sidene står det fortsatt at iPad blir tilgjengelig i Norge i mars. Det er ikke lenger riktig. Vis mer


Den digitale fjøla er kompatibel med flesteparten av de hundretusener av applikasjonene som allerede er utviklet for iPhone, men det er ventet at applikasjonsmarkedet vil få en rekke dedikerte iPad-applikasjoner allerede fra første dag enheten er i salg.

Wlan-utgaven er ikke låst til noen teleoperatør, mens versjonen med både 3G og Wlan vil bli solgt sannsynligvis vil bli solgt gjennom mobilforhandlere sammen med ulike abonnementspakker for datatrafikk.