Når epost blir alt du trenger

Når epost blir alt du trenger

Flexamail lar deg surfe, sjekke Facebook og oppdatere Twitter - alt via epost.

Publisert
Sist oppdatert

Mange bedrifter har sperret nettilgangen for sine ansatte; enten i sin helhet eller til utvalgte nettsider.

Ikke nødvendigvis fordi de ansatte ikke får lov til å sose bort fem minutter i arbeidstiden, men også av sikkerhetsmessige hensyn. Mange nettlesere er befengt med sikkerhetshull som kan utnyttes av en ondsinnet nettside.

Dog er det fullt mulig å surfe på nettet - via e-post! Tjenesten Flexamail gir deg nemlig tilgang til en hvilken som helst nettside ved å sende en enkel epost, og du kan dessuten koble tjenesten mot Facebook og Twitter for å interagere med disse tjenestene.

Gratis å registrere seg

Flexamail fungerer på følgende måte: du registrerer deg først med en epostadresse og passord. Deretter mottar du en epost for å verifisere at du eier denne epostadressen. All kommunikasjon med tjenesten foregår deretter via epost, men det må selvsagt gjøres fra epostadressen du har registrert deg med.

Les også: Slik bruker du Outlook smartere

Når du så er logget på, kan du eventuelt tilknytte Facebook og Twitter (foreløpig de to eneste som er støttet). Dette gjøres via de nevnte tjenestenes autoriseringsmekanismer, så du slipper å legge igjen brukernavn og passord hos Flexamail.

Deretter opererer du tjenesten ganske enkelt ved å sende en epost til Flexamail for å få en epost i retur med det du søker etter. Eksempler er:

[email protected] (uten noe i hverken emnefeltet eller epostkroppen) - Henter nyhetsfeeden din med lenker til å poste svar. Klikker du på dem, åpnes en ny epost med en lang epostadresse der du bare skriver din kommentar i epostkroppen.

[email protected] - oppdaterer Facebook-statusen din med det du har skrevet i epostkroppen.

[email protected] - henter dine siste 20 tweets.

[email protected] - oppdaterer twitter-statusen med det du har skrevet i emnefeltet

[email protected] - henter nettsiden du angir i emnefeltet og sender den på epost til deg. Alle lenker er gjort "flexamail-vennlige", så hvis du klikker på en lenke, åpnes et nytt epostvindu der dataene er ferdig utfylt for å hente den nye siden.

Fortsetter under bildet ...

Eksempel på www-epost mottatt fra Flexamail. Det ser riktignok ikke smashing ut, men hvis alternativet er ingenting ...
Eksempel på www-epost mottatt fra Flexamail. Det ser riktignok ikke smashing ut, men hvis alternativet er ingenting ... Vis mer


[email protected] - samme som www, men der det ikke hentes bilder.

[email protected] - søker på google etter det du angir i emnefeltet. Også her er søkeresultatene formatert slik at du bare kan klikke for å sende en ny epost.

Les også: Slik sender du forsinket epost

I tillegg har tjenesten støtte for å laste opp og hente ned filer (som også kan passordbeskyttes og deles med andre), lage lister og mer til. Alle disse instruksjonene får du når du registrerer deg.

URL: http://www.flexamail.com/
PS! Tjenesten er fortsatt i beta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer