Foto: Intel
Foto: IntelVis mer

Når blir SSD vanlig i PC-er?

Kan man beregne når prisfallet skjer?

Den komponenttypen som øker mest er flashminne. I alle varianter av datamaskiner, fra smartmobiler til nettbrett, bærbare, stasjonære og servere i store virksomheter er flashminne i bruk.

Når denne utviklingen når et visst nivå vil prisene falle, både på grunn av økt produksjonsnivå, ny teknologi, effektivisering og konkurranse mellom leverandører.

Nå har man nådd dette nivået, og analysefirmaet Gartner regner med at i løpet av 2012 vil prisnivået bli så lavt at SSD blir vanlig også i alminnelige PC-er.

Halvering?

Gartner regner med at prisene på flashminne av den typen som brukes i SSD vil falle 30% i dette året og 36% i løpet av neste år. Det blir omtrent en halvering av prisene. Andre faktorer kan akselerere denne utviklingen, men utviklingen i verdensøkonomien er som kjent vanskelig å spå.

Ser vi på utviklingen av priser på populære SSD-enheter er fallet svært tydelig, og med ytterligere prisfall på selve lagringskomponenten vil bidra til ytterligere fall.

Graf fra Prisjakt.no
Graf fra Prisjakt.no Vis mer


Graf fra Prisjakt.no
Graf fra Prisjakt.no Vis mer


Graf fra Prisjakt.no
Graf fra Prisjakt.no Vis mer


På det norske markedet er 1000 kroner en viktig grense, og det er ikke lenge før vi ser 120GB passere denne grensen. Når den grensen er passert vil prisene falle enda raskere før det flater ut på et forholdsvis balansert nivå basert på tilbud og etterspørsel, med visse marginer for svingninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor går smertegrensen?

Entusiastene blant oss har forlengst tatt i bruk SSD og det samme gjelder proffene som sparer inn utlegget i løpet av kort tid.

Men hva er smertegrensen for folk flest? Og hvor store SSD må vi ha?

Smertegrense

(Avsluttet)
1000 kroner(54%) 2400
750 kroner(28%) 1261
500 kroner(18%) 800
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Størrelse

(Avsluttet)
480 GB(40%) 1912
240 GB(38%) 1823
120 GB(22%) 1083
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.