Napster i ny versjon

Nå begynner flere og flere å se potensialet i fildelingsprogrammet Napster. I den nye versjonen av programmet, har utviklerne alliert seg med giganten CDNOW.

Napster har lenge vært det mest populærer programmet for deling av musikkfiler over Internett, og utvilsomt det mest omdiskuterte. En rekke søksmål fra musikkbransjen med påfølgende rettsak, førte etter hvert til at Napster-folkene lovet å bli "stuerene".

Ved å gå i allianse med BMG-gruppen skulle man kartlegge muligheten for å tjene penger på virksomheten, slik at både platebransjen og artistene skulle få sin del av kaka. Resultatet blir sannsynligvis at Napster i nær fremtid blir en abonnementstjeneste, hvor brukerne betaler en viss sum for å bruke.

For brukere med dårlig samvittighet

Senere har andre også sett mulighetene for inntjening som ligger i de 40 millioner brukerne av Napster, og et av dem er den gigantiske nettbutikken CDNOW. I den nye versjonen av Napster, 2.0 beta 9, har selskapet fått sin egen lille knapp øverst i høyre hjørne. Her kan brukere med dårlig samvittighet klikke seg til CDNOWs nettbutikk.

Napster i ny versjon

Lenken sender deg til http://napster.cdnow.com, hvor Napster-lignende søk kan utføres, denne gangen mot lovlig materiale. På denne måten har CDNOW hele tiden full oversikt over effekten av alliansen.

De andre nyhetene i beta 9 er av mindre gjennomgripende art, for det meste bugfikser og forbedrede søkerutiner.

Så da gjenstår det å se om brukere av Napster er villige til å betale for musikken som de finner gjennom programmet. Helt innlysende er koblingen kanskje ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye versjonen av Napster kan du laste ned fra denne adressen.