Nå vil Google advare mot svindelannonser

Gir en stor rød advarsel på nettsider som prøver å lure deg.

<strong>GOOGLE ADVARER:</strong> Er du i ferd med å åpne en nettside med villende innhold, vil Google Chrome nå advare deg først. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GOOGLE ADVARER: Er du i ferd med å åpne en nettside med villende innhold, vil Google Chrome nå advare deg først. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dessverre lever vi i en verden der det har blitt slik at et klikk på en feil lenke kan få store konsekvenser.

Det så vi senest forleden dag, der vi igjen måtte advare mot svindel-eposter fra «Posten», med beskjed om at man har en uavhentet pakke.

Klikker man på lenka i e-posten for å laste ned «hentelappen», blir datamaskinen infisert med såkalt «Ransomware», som krypterer personlige filer og krever løsepenger for om du vil låse dem opp igjen.

Mye annonse-svindel

Én ting er svindel pr epost – en annen ting er svindel mens du surfer på helt legitime nettsider.

STOPPES: Muligens har du sett slike annonser på nettet som prøver å lure deg til å laste ned uønsket programvare. Det er denne typen annonser Google nå vil prøve å få bukt med. Foto: GOOGLE
STOPPES: Muligens har du sett slike annonser på nettet som prøver å lure deg til å laste ned uønsket programvare. Det er denne typen annonser Google nå vil prøve å få bukt med. Foto: GOOGLE Vis mer


Spesielt har vi selv sett at mange nettsider som tilbyr gratisprogrammer ofte er befengt med annonser med falske nedlastingslenker, anmodninger om at du må oppdatere maskinen og den slags.

Og i mange tilfeller er det vanskelig selv for et trent øye å finne den riktige «Download»-knappen i virrvarret av annonser og reelt innhold.

LES OGSÅ: Slik unngår du de farlige gratisprogrammene

Google strammer grepet

I et blogginnlegg meddeler nå Google at de vil gå hardere til verks for å stoppe slike svindelannonser.

Dersom du i Chrome-nettleseren klikker deg inn på en nettside med villedende annonser som har som hensikt å lure deg, vil du først bli advart i form av en rød skjerm med beskjed om at nettsiden du er i ferd med å besøke kan prøve å lure deg til å installere uønsket programvare eller gi fra deg personlige detaljer.

Du kan selvsagt fortsette om du vil, men den generelle anbefalingen er da å snu og finne en annen nettside med tilsvarende innhold.

LES OGSÅ: Dette betyr nett-feilmeldingene