Oculus Quest

Nå trenger du ikke lenger å koble til PC-en

Oculus med frittstående VR-sett som kan spore bevegelse uten bruk av eksterne kameraer.

NYTT VR-HODESETT: Oculus har annonsert Quest - et frittstående VR-hodesett som du ikke trenger å koble til en PC. Foto: Oculus
NYTT VR-HODESETT: Oculus har annonsert Quest - et frittstående VR-hodesett som du ikke trenger å koble til en PC. Foto: Oculus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-eide Oculus har nå vist fram sitt kommende VR-sett, Quest, og nå har selskapet kombinert det beste fra Oculus Rift og Oculus Go.

For der Rift-utgaven må kobles til en kraftig PC og kommer med to håndkontrollere og eksterne kameraer som kan spore din bevegelse i rommet, er Oculus Go en frittstående utgave som også er noe enklere – ikke får du med Touch-kontrollerne, og sporingen begrenser seg til hvordan du beveger hodet, og ikke hele kroppen.

Bruker sensorer i brilla

Quest-utgaven har fire innebygde ultravidvinkelkameraer som kontinuerlig beregner din posisjon når du beveger deg. Det gjøres ved å lete etter gulv/underlag, vegger, hjørner, lyskilder og andre objekter, som så analyseres i sanntid.

Dermed oppnår man den velkjente «six degrees of freedom» – altså der det ikke bare er hodebevegelsene dine som påvirker det du ser på innsida av brilla, men også din fysiske forflytning. Altså: rotasjon i tre akser + forflytning i tre akser = seks.

MED TOUCH-KONTROLLERE: I motsetning til Go-hodesettet, kommer Quest med Oculus' Touch-kontrollere. Foto: Oculus
MED TOUCH-KONTROLLERE: I motsetning til Go-hodesettet, kommer Quest med Oculus' Touch-kontrollere. Foto: Oculus Vis mer

Nevnt er at Quest også vil bli solgt med Oculus' Touch-kontrollere – de samme som følger med i Rift-utgaven. Disse er typisk hendene dine når du spiller VR-spill og blir sporet basert på hvordan du beveger dem. De har knapper for å plukke opp ting, skyte og den slags.

Høy oppløsning

Oculus har ikke avslørt veldig mange detaljer vedrørende maskinvaren i Oculus Quest, utover at den rimeligste utgaven vil komme med 64 GB lagringsplass (dobbelt så mye som i Go), og at oppløsningen er 1600x1440 piksler per øye – det samme som i Go, men høyere enn hos Rift (1080x1200). Det vil også bli mulig å justere avstanden mellom de to linsene slik at de kan tilpasses per bruker.

Prisen ved lansering blir 399 dollar i USA (3240 kroner etter dagens kurs), og Quest skal være i markedet i løpet av våren 2019. Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ukjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!