Nå støtter Ubuntu Linux iPhone

Svært enkelt å håndtere musikk til og fra iPhone og iPod Touch i Ubuntu 10.04.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av grunnene til at mange vegrer seg for å bytte ut Windows til fordel for gratisalternativene basert på Linux, er begrenset støtte for tilleggsutstyr av ymse art. Et eksempel er iPhone og iPod Touch, som inntil nylig ikke har vært mulig å bruke i operativsystemet uten videre.

Les også: Kom i gang med Ubuntu

Stor nyhet

I den nye utgaven av Ubuntu, 10.04 som ble sluppet i forrige uke, er det imidlertid bakt inn støtte for overføring av musikk til og fra både iPod Touch og iPhone. Vi har prøvd funksjonaliteten, og det fungerer faktisk meget bra.

Håndtering av musikk skjer gjennom musikkavspilleren Rhytmbox, som ligger som standard musikkavspiller i Ubuntu. Her dukker iPhone/iPod Touch som en enhet på venstre side, og man kan bla gjennom og spille av innholdet direkte:

image: Nå støtter Ubuntu Linux iPhone


Fra musikkbiblioteket i Rhytmbox kan du nå dra og slippe musikk til spillerikonet.

Du kan også dra og slippe spor fra spilleren til skrivebordet. Dette er heller ikke mulig gjennom iTunes i Windows/MacOS:

image: Nå støtter Ubuntu Linux iPhone


Sporene får imidlertid underlige filnavn, men informasjonen i ID3-taggen er intakt.

Bruk som ekstern disk

Som en ekstra bonus er det dessuten mulig å få direkte tilgang til filsystemet, og lagre andre filtyper på spilleren direkte, for eksempel ved å bruke dra&slipp i filbehandleren Nautilus. Dette er ikke mulig i Windows, med mindre man installerer tredjeparts verktøy:

image: Nå støtter Ubuntu Linux iPhone


Ubuntu Linux 10.04 kan kjøres direkte fra CD uten behov for installasjon, og musikkhåndteringen som er demonstrert i denne artikkelen fungerer uten behov for ekstra drivere og applikasjoner.

DinSide Data har nylig publisert en større artikkel om nyhetene i Ubuntu 10.04. Denne finner du her.

Hvis du ønsker å laste ned og lese mer om Ubuntu 10.04, kan du besøke Ubuntu.com.