Netflix

Nå skrur de opp kvaliteten

Omsider kan du igjen nyte favorittseriene dine i 4K.

ENDRER KVALITETEN: Netflix skrur opp kvaliteten igjen. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
ENDRER KVALITETEN: Netflix skrur opp kvaliteten igjen. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer

På grunn av enorm pågang i forbindelse med coronautbruddet, valgte strømmetjenester som Netflix og YouTube, etter forespørsel fra EU, å nedjustere kvaliteten på innholdet sitt for å begrense belastningen på Internett. Netflix kuttet blant annet bitraten med 25 prosent.

Men nå ser det ut til at tjenestene begynner å skru opp kvaliteten igjen. Har du 4K-TV og abonnerer på Netflix Premium kan du se innholdet i ypperste kvalitet.

Øker gradvis

Det er FlastpanelsHD som melder at brukere i blant annet Norge, Danmark og Tyskland opplever at Netflix strømmer i en høyere bitrate enn det de har gjort den seneste tiden, og overfor nettstedet bekrefter Netflix at de jobber med bredbåndleverandørene for å øke kapasiteten.

Ifølge rapportene er 4K HDR ved en bitrate på inntil 15 Mb/s igjen tilgjengelig for premiumabonnentene.

– Den siste måneden har vi opplevd en firedobling av normal kapasitet. Når forholdene bedrer seg, vil vi fjerne disse begrensningene, sier selskapet i en kort uttalelse til FlatpanelsHD.

TRAILER: Will Ferrel og Rachel McAdams spiller det islandske paret Lars og Sigrit i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Reporter: Christian Wehus. Video: Netflix. Vis mer

– Apple har økt

Så gjenstår det å se hva de andre strømmetjenestene gjør, men ifølge rapportene ser det ut til at både Apple og YouTube øker kvaliteten. FlatpanelsHD skriver at YouTube-brukere kan aktivere 4K-kvalitet manuelt, mens nettstedet 9to5Mac skriver at Apple allerede har økt bildekvaliteten på Apple TV+.

Andre som har nedjustert kvaliteten på grunn av pågangen i forbindelse med coronautbruddet, er Amazon, Facebook og Instagram.

Corona har for øvrig ikke bare ført til at bildekvaliteten blir dårligere, men også at flere serier er blitt utsatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!