Beat.no har nå avtale med alle de store plateselskapene, og er en av tjenestene som håper på å vinne kunder på at gratis-Spotify begrenses.
Beat.no har nå avtale med alle de store plateselskapene, og er en av tjenestene som håper på å vinne kunder på at gratis-Spotify begrenses.Vis mer

Nå skjerpes konkurransen om streaming-kundene

Wimp og Beat.no kan vinne på at Spotify begrenser gratis-mulighetene.

Nylig kom nyheten om at Spotify ikke lenger vil tilby ubegrenset avspilling av musikk for ikke-betalende brukere. Med dette håper Spotify at de kan få opp antallet betalende brukere. Pr i dag har Spotify to betal-abonnementer, ett koster 99 kroner pr måned og gir ubegrenset tilgang for én bruker, både via PC og mobil, inkludert offline-avspilling, mens abonnementet til 49 kroner gir ubegrenset tilgang for én bruker, men da kun fra PC og uten offline-muligheter.

Les også: Slik får du tilgang til Spotify Premium gratis

Konkurransen skjerpes

Men endringen i vilkårene betyr også at flere vil få øynene opp for alternativene. Det mest kjente her til lands er kanskje Aspiro-tjenesten Wimp, som for øyeblikket kun har ett abonnement. Dette koster 99 kroner pr måned, og gir ubegrenset tilgang til musikkbiblioteket for én bruker. I tillegg får Canal Digital-kunder gratis tilgang til Wimp, med de samme begrensningene som 49-kroners abonnementet hos Spotify.

En tredje aktør som også vil være med på leken er Beat.no. Dette er en platformuavhengig, webbasert streamingtjeneste som også tar 99 kroner i måneden for ubegrenset tilgang for én bruker, men skiller seg fra de andre ved at du kan kjøpe musikken i form av MP3-filer til sterkt reduserte priser. Disse filene blir dine til odel og eie, og kan brukes ubegrenset også etter at du eventuelt sier opp abonnementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les vår test av Beat.no

Ulempen med Beat.no har først og fremst vært at de ikke har hatt avtale med Sony Music, som er et av de største plateselskapene. I går kom imidlertid meldingen om at selskapet har signert avtale, og er i ferd med å importere og tilgjengeliggjøre musikken også fra dette plateselskapet. Dermed har Beat.no avtale med alle de store selskapene, i likhet med Spotify og Wimp.

Her finner du lenker til de tre omtalte tjenestene:
Spotify.com
Wimp.no
Beat.no

Les også: Gratis musikk til alle Canal Digital-kundene