Nå skal PC-pekeplatene bli bedre

Microsoft vil gjøre bærbare like lette å fingerstyre som Apples MacBook.

Noe av det som gjør en bærbar Mac så bra er den responsive og funksjonsrike pekeplaten. Nå vil Microsoft ha samme kvalitet i maskiner som kjører deres operativsystem. Foto: Pål Joakim Olsen
Noe av det som gjør en bærbar Mac så bra er den responsive og funksjonsrike pekeplaten. Nå vil Microsoft ha samme kvalitet i maskiner som kjører deres operativsystem. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Pekeplater på Windows-bærbare kan være alt fra helt fantastiske til ubrukelige, men de færreste når uansett Apples MacBook-pekeplater opp til knærne.

Det skyldes delvis dårlig maskinvare, men noe er også grunnet Windows.

Nå har Microsoft endelig planer om å gjøre noe med saken, og det skjer i forbindelse med Windows 8.1-oppdateringen som offisielt kommer til høsten, melder The Verge.

Les også: Asus flytter grenser med ny Ultrabook

Små berøringsskjermer

På BUILD 2013-konferansen i forrige uke avslørte Microsoft at de har gått sammen med Intel, Elan og Synaptics, slik at Windows 8.1 skal kunne kontrollere en pekeplate direkte, og ikke være avhengig av tredjeparter.

At Apple har full styring over både maskinvare og programvare er hovedårsaken til at akkurat deres pekeplate fungerer så bra som den gjør.

Microsofts tanke er at de fremtidige pekeplatene skal kunne fungere mer som små berøringsskjermer, samtidig som de også åpner for smidigere skrolling og bedre zooming og panorering.

Les også: Lurt å vente med å kjøpe ny PC

Kommer for fullt neste år

Prosjektet kalles for "Precision Touchpad", og det første resultatet ventes å dukke opp med begrenset tilgjengelighet senere i år, men med full tilgjengelig i 2014.

Det er uvisst om det vil være begrenset til nye maskiner, eller om det kommer fastvare-oppdateringer for eksisterende Windows 8-maskiner.

Ifølge The Verge kan det hende Intel legger inn den nye pekeplaten som et krav i en fremtidig Ultrabook-spesifikasjon, hvilket vil gjøre utbredelsen av teknologien mye enklere.

Med tanke på at Windows 8 er laget for berøring, bør ikke denne nyheten komme som en stor overraskelse. At det er på høy tid, er det nok også mange som er enig i.

Les også: Nå kan du prøve Windows 8.1