Nå må du bytte eBay-passord

Brukerinformasjon på avveie.

<strong>NÅ MÅ DU BYTTE:</strong> Har du konto hos eBay blir du fra i dag tvunget til å bytte passord på grunn av datainnbrudd. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NÅ MÅ DU BYTTE: Har du konto hos eBay blir du fra i dag tvunget til å bytte passord på grunn av datainnbrudd. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

eBay annonserer i dag at de nå vil tvinge alle brukere av nettauksjonen til å bytte passord. Dette som følge av at hackere har fått tilgang til brukerdatabasen et sted i månedsskiftet februar/mars.

I databasen finnes både navn, brukernavn, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato og adresser, sammen med en kryptert utgave av passordet, men den skal ikke inneholde kredittkortinformasjon, som håndteres separat av datterselskapet PayPal.

Les også: Slik handler du på eBay

Ikke merket mistenkelig aktivitet

Selv om det er en stund siden dette datainnbruddet fant sted, har ikke nettauksjonen oppdaget noe mistenkelig aktivitet de siste ukene. Innbruddet forklares med at inntrengerne har fått tilgang til et fåtall av de ansattes brukerkonti og derfor har klart å skaffe seg tilgang til selskapets interne nettverk.

Til tross for at passordet er kryptert, kan hackere ofte klare å finne ut hva det er allikevel; særlig dersom du har et enkelt passord. Bruker du det samme passordet andre steder, bør du også bytte det der, slik ikke brukernavn/passord-kombinasjonen kan brukes andre steder dersom inntrengerne klarer å finne ut hva det egentlige passordet ditt er.

Bruk unike passord!

Som vanlig vil vi oppfordre til å ha forskjellige passord på alle nettsteder i tilfelle slike ting skjer. Du finner en utførlig guide til hvordan du kan bruke en passordtjeneste her:

GUIDE: Unike passord på alle nettsteder

Altså: Får du en epost fra eBay i løpet av dagen om å bytte passord, er den sannsynligvis legitim. Husk imidlertid at dette vil være et særdeles velegnet tidspunkt for svindlere å sende ut falske eposter, så vil du være på den sikre siden, besøker du ebay.com «manuelt» i nettleseren din, logger deg på og bytter passord der etter at du har fått eposten.