Nå kommer Vista-produktene

NYHET: HP, Asono og TV2 er blant de mange aktørene som lanserer produkter og tjenester som drar nytte av ny Vista-funksjonalitet.

Bergen (DinSide Data): Under torsdagens lansering av Windows Vista for privatmarkedet i Grieghallen, fikk publikum samtidig en smakebit av nye produkter og tjenester basert på Microsofts ferskeste operativsystem.

Asono med mediesenter

Først ut var norske Asono, som har utviklet et mediesenter-konsept med stuevennlig design, og tilhørende fjernkontroller som tar i bruk den nye SideShow-teknologien fra Microsoft. I praksis innebærer SideShow en ekstra liten skjerm, i dette tilfellet på selve fjernkontrollen, som blant annet viser innholdet i mediebiblioteket og lar deg velge musikk etc uten å måtte ha på TVen, og fra hvor som helst i huset.

Et av de få bildene som foreløpig er tilgjengelig av Asono sine mediesenter-løsninger Interium og Merium
Et av de få bildene som foreløpig er tilgjengelig av Asono sine mediesenter-løsninger Interium og Merium Vis mer
HP TouchSmart
HP TouchSmart Vis mer
Nå kommer Vista-produktene
TV2 Sumo blir egen Vista-miniprogram
TV2 Sumo blir egen Vista-miniprogram Vis mer


Mediesenter-maskinene har fått navnene Interium og Merium Mediesenter. Begge benytter Intel Core2 Duo-prosessor, førstnevnte med 400 GB harddisk. Denne måler 26 x 26 x 9 cm, mens Merium er svært kompakt; 18 x 18 x 7 cm. Her har vi foreløpig ikke fått opplyst noen størrelse på harddisken, men den er sannsynligvis 2,5" og dermed også med mindre kapasitet.

Hjemmesidene til Asono gir utover dette lite informasjon, men produktene ble altså lansert 25. januar.

HP TouchSmart

En annen produsent som gjerne vil være med på Vista-leken, er HP. I går viste de fram sin Touchsmart PC, som kanskje er den mest personlige personlige computeren vi har sett. Det er snakk om en komplett PC med 19" berøringsskjerm, men i plasseringsvennlig design og trenger ikke nødvendigvis å brukes sammen med tastatur, selv om et trådløst tastatur følger med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HP ser for seg at PCen skal stå et sentralt sted i hjemmet, og er utstyrt med programvare for oppslagstavle, felleskalender, beskjedsentral (både muntlige og skriftlige) - naturligvis ting som er nyttige når familien skal samhandle. Hvert medlem logger seg på ved hjelp av fingeravtrykk nederst i høyre hjørne på skjermen. I tillegg har PCen både TV-mottaker og MediaCenter-fjernkontroll.

Maskinen ventes til Norge i sommer, og prisen blir ca 15.000 kroner. Mer informasjon om Touchsmart finner du her.

TV2 på skrivebordet

Den tredje aktøren som også fikk vise seg fram i går, var TV2. TV-selskapet legger nå ut alle sine TV-sendinger fra alle fire kanaler, både direkte og i opptakt, på sin nye interaktive TV2 Sumo-nettside. De benytter Windows Media Video-formatet, og har laget et eget miniprogram (gadget) som kan ligge på SideBar eller på skrivebordet i Vista, og som gir deg tilgang til alt innholdet på TV2 Sumo.

Windows Vista lanseres for privatmarkedet den 30. januar, og du får lese mye Vista-stoff på DinSide Data fremover. Hvis du ønsker mer informasjon om Windows Vista, er Vår grundige test et godt sted å starte!