Nå kommer VAIO til Norge

NYHET: Sony satser omsider i det norske markedet.

VAIO er navnet på Sonys serier med bærbare PC-er. Selv om VAIO har eksistert i 10 år, har de offisielt ikke vært mulig å få kjøpt på det norske markedet.

Nå melder imidlertid Sony Norge at selskapet skal satse på det norske markedet. 11. mai er DinSide invitert til pressemøte for å få alle detaljene om lanseringen, og få vite hvilke modeller som blir tilgjengelige i første omgang.

Les også: Denne holder PC-en kjølig

Dyre og flotte

Designmessig befinner VAIO seg i øvre skikt, og det er en av hovedgrunnene til at merket har vært så etterspurt her til lands. Også prismessig tilhører maskinene øvre skikt, billigste modell koster i skrivende stund rundt 800 euro.

VAIO-sjef Ola Gustafsson. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VAIO-sjef Ola Gustafsson. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


DinSide overvar en VAIO-lansering i København i januar, og fikk en prat med Sonys nordiske markedssjef for VAIO, Ola Gustafsson. Den gang svarte han dette på vårt spørsmål om VAIO ville bli tilgjengelig i Norge:

- Vi har ikke utelukket Norge helt, og vi undersøker for tiden muligheten for en norsk satsning. De fleste PC-ene som selges i Norge tilhører imidlertid lavprissegmentet, og der har vi ingen satsning. Derfor må vi være helt sikker på at vi får suksess, før vi satser.

Nå kan det altså se ut til at Sony er sikre i sin sak.

DinSide kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer.

Les også: Norge ikke på Sonys dekningskart