Nå kommer Toshibas brillefrie 3D-bærbar

Skal fungere uansett sittestilling.

 Foto: Toshiba
Foto: Toshiba Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produsenter av datamaskiner og fjernsynsapparater jobber på spreng for å gjøre 3D-opplevelsen så enkel så mulig på nye enheter. Flere aktører har droppet aktive, dyre briller til fordel for billige, passive briller, deriblant LG og Philips. De fleste er imidlertid enige om at fremtiden må være brillefri, for at 3D-teknologien skal få sitt virkelige gjennombrudd.

Og ingen har vært tydeligere på dette enn Toshiba.

Den japanske elektronikkgiganten er allerede i markedet med brilleløse 3D-TV-er, og nå er de også klare med Qosmio F750, den første bærbare PC-en med 3D-skjerm som ikke krever briller.

PC-en har en 15,6" skjerm som skal kunne vise både 3D- og 2D-bilder samtidig, og takket være et kamera som følger øynene dine, skal 3D-effekten fungere uansett sittestilling, lover Toshiba. Oppdateringsfrekvensen er 120Hz, og oppløsningen er full HD - 1920 x 1080 piksler.

Flere bilder:

Slik fungerer det

3D-effekten er mulig ved at skjermen sender to bilder i litt ulike pespektiver for venstre og høyre øye. Webkameraet følger øyebevegelsene, slik at de to bildene alltid står riktig i forhold til hverandre. 3D-bildet behøver ikke å dekke hele skjermen. Man kan for eksempel ha et åpent nettleservindu, og samtidig spille 3D-spill eller se en 3D-film i et annet vindu.

Det skal også være mulig å konvertere 2D-bilder til 3D, for eksempel vanlige DVD-filmer, skriver Toshiba i en pressemelding. PC-en er også i stand til å sende 3D-bilder til ekstern skjerm/TV via HDMI-utgangen.

Les også: Les også: Toshiba lover brillefrie 3D-fjernsyn

Kraftige saker

PC-en er for øvrig utstyrt med en siste generasjons Intel Core i7-prosessor, Nvidia GeForce GT 540M grafikkort, Blu-ray-spiller, 500 GB harddisk og inntil 8 GB minne. Den har også USB 3.0-port, noe som blir mer og mer vanlig på nye modeller i disse dager.

Toshiba Qosmio F750 dukker opp i norske butikker i oktober, men prisen er foreløpig ikke fastsatt. Ifølge Trustedreviews vil prisen ligge på rundt £1300 i England, så vi tipper den vil starte på rundt 13000 kroner inkl mva i Norge.

DinSide Data har bedt om et testeksemplar fra Toshiba, og kommer tilbake med våre inntrykk i en senere artikkel.

DinSides ferske PC-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer