Nå kommer Surface Pro til Norge

Microsoft bekrefter at Windows 8-nettbrettet kommer 30. mai.

FOR PROFFENE: Microsofts Surface Pro er en fullverdig datamaskin i nettbrett-format. Foto: Microsoft
FOR PROFFENE: Microsofts Surface Pro er en fullverdig datamaskin i nettbrett-format. Foto: Microsoft Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storebroren til Surface RT, Surface Pro, er snart klar for det norske markedet. Microsoft meldte i april på sin Surface-blogg at nettbrettet var på vei til Norge, og nå er tidspunktet bekreftet til 30. mai.

I Norge får vi nå bekreftet følgende veiledende priser: 6.690 kroner for 64 GB-utgaven og 7.390 kroner for 128 GB-utgaven.

Les kommentar: Hvem vil ha Windows-nettbrett?

Kombinert nettbrett og bærbar

Det som skiller Surface RT fra Surface Pro er at førstnevnte kun kjører RT-utgaven av Windows 8, mens sistnevnte kjører fullversjonen av Microsofts nyeste operativsystem. Det gjør at det er mulig å kjøre programvare som Word, Excel og Photoshop og så videre, ikke bare apper fra Windows Store.

I stedet for en ARM-basert Nvidia-prosessor er Surface Pro utstyrt med en Intel Core i5-prosessor. Skjermen er 10,6 tommer stor og har en oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Til sammenligning har Surface RT-skjermen en oppløsning på 1366 x 768 punkter. Nettbrettet har ellers én USB 3.0-inngang, en microSDCX-kortplass og en Mini DisplayPort-inngang. En Surface-penn følger også med på kjøpet.

Blandet mottakelse

Surface Pro ble lansert i USA i begynnelsen av februar, og fikk blandet mottakelse i pressen, ifølge danske Comon.

Den har fått kritikk for blant annet å være for tung (den veier nesten en kilo) og for å ha for dårlig batteritid (kun fire-fem timer). Salget av nettbrettet skal også ha vært skuffende, og den første måneden skal Microsoft ha solgt bare 400.000 eksemplarer, skriver The Verge.

Amerikanske kunder kan få Surface RT til 879 kroner hvis de leverer fra seg en pent brukt iPad. Foto: Microsoft


Les også: Lite ledig plass på Surface-nettbrettet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!