Nå kommer nett-adresser som består av tall

Norid åpner for 06.no.

Norid er registreringsenheten for .no-domenet, noe som innebærer at alle domener direkte under .no må være registrert hos Norid. Nå åpner Norid for at bedrifter kan registrere domenenavn som består utelukkende av tall, for eksempel 123.no.

Også bedriftenes telefonnumre kan tenkes som aktuelle domenenavn, mer kreative løsninger som for eksempel 666.no vil sikkert også bli populære, for ikke å glemme 06.no. Enkelte bedrifter har dessuten navn som består utelukkende av tall, blant annet enkelte nummeropplysningstjenester.

(OPPDATERT: I følge Norids regelverk må et domenenavn bestå av to eller flere tegn. Derfor vil sannsynligvis ikke 1.no bli akseptert, som vi først kom i skade for å skrive).

Trekning

Mellom 13. juni og 15. juni tar Norid i mot søknader om tall-domener, og dersom flere ønsker samme domenenavn, vil det bli loddtrekning, i følge en pressemelding fra selskapet. Den 18. juni gjennomfører Post- og teletilsynet en trekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av søknader der flere har søkt om samme navn.

For mer informasjon, se pressemeldingen fra Norid.