Nå kommer Netflix til Norge

Gode nyheter for film- og TV-seriefrelste nordmenn.

Snart vil Netflix tilby nordmenn populære TV-serier og spillefilmer til en lav månedsleie. Foto: Netflix
Snart vil Netflix tilby nordmenn populære TV-serier og spillefilmer til en lav månedsleie. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt er et abonnement på Canal+ eller ulovlig nedlasting vært den eneste måten norske kunder har kunnet få tilgang til ferske HBO-serier som "Game of Thrones", "Girls" og "True Blood". I USA, England og flere andre land har entusiastene derimot kunnet boltre seg, blant annet takket være streaming-tjenesten Netflix.

Dette er en abonnementstjeneste som lar brukerne streame filmer og TV-serier via Internett, enten til PC, mediespillere, spillkonsoller, nettbrett, mobiler eller direkte til smart-TV-er.

Mange av filmene og seriene er i HD og har Dolby Digital Plus-surroundlyd.

En av de store fordelene med Netflix i forhold til de fleste andre løsninger som er tilgjengelig, er den lave månedsprisen, samt hyppige oppdateringer. I USA ligger abonnementsprisen på 7,99 dollar per måned, eller rundt 47 kroner med dagens kurs. Brukerne kan bruke tjenesten så mye de vil i løpet av abonnementsperioden, men kan ikke laste ned noe av innholdet.

Kommer til Norge i 2012

Det har riktig nok vært mulig å abonnere på Netflix også her til lands, via uoffisielle veier (krever blant annet at du setter opp en såkalt VPN-tjeneste). Dette har så langt altså vært en aktivitet for spesielt interesserte.

Les mer om hvordan: Slik bruker du Netflix i Norge

Det har imidlertid lenge vært spekulasjoner om at Netflix ville etablere et tilbud for nordiske film- og seriefrelste, og i dag kom bekreftelsen. Netflix blir tilgjengelig i Norge innen utgangen av 2012.

Netflix bekrefter at det er snakk om lav månedspris også her til lands, men vil ikke gå ut med prisen ennå, ei heller eksakt dato når tjenesten blir tilgjengelig. I en pressemelding fra selskapet ber de interesserte følge med på Netflix.no. Der kan man også sette seg på epost-liste for å bli varslet når lanseringsdatoen annonseres.

Viaplay er blant konkurrentene som allerede tilbyr et ubegrenset antall filmer til nordmenn til fast månedspris. Mer om Viaplay finner du her.

Les: Videosamfunnene overtar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer