Nå kommer levende skrivebord

NYHET: Synes du skribebordsbakgrunnen i Windows er for livløs? Nå kommer Windows DreamScene som snur opp ned på alt.

Windows DreamScene er et prosjekt som Microsoft og Stardock har jobbet med en stund, og innebærer at du kan bruke levende HD-video i MPEG/WMV-format som erstatning til dagens bakgrunnsbilder. De fleste tenker kanskje at dette vil føre til en mye tregere PC, noe Microsoft avviser. Her er det GPUen, eller grafikkortets prosessor som belastes, og ikke PC-prosessoren. Man kan naturligvis innvende at dette setter store krav til GPUen, men det sier ikke vår kilde wincustomize.com noe om.

Her demonstrerer Microsoft hvordan løsningen bruker minimalt med PC-ressurser.
Her demonstrerer Microsoft hvordan løsningen bruker minimalt med PC-ressurser. Vis mer


Windows DreamScene blir det første gratistillegget som kan lastes ned for brukere av Windows Vista Ultimate edition. Det er med andre ord kun tilgjengelig for eiere av den mest avanserte Windows Vista-utgaven. Brukere skal også kunne laste ned innhold, verktøy og andre utvidelser til WIndows DreamScene.

En av utvidelsene som vil bli tilgjengelig, er DeskScape. Dette er et Stardock-produkt som skal gjøre det mulig å vise dynamisk live-innhold som skrivebordsbakgrunn, for eksempel kan du ha levende bakgrunner som skifter til forskjellige tidspunkt på dagen, eller når været skifter etc, eller du kan ha Direct3D-stoff som kjører i bakgrunnen, for eksempel en av de populære akvarie-skjermbeskytterne. Også dette skal i følge vår kilde være gratis.

For mer informasjon, se her

Mer CES 2007-stoff