Jovisst er det Instagram-ikonet som har vært utgangspunktet for Socialmatic. Snart dukker kameraet opp i butikkene, skal vi tro selskapet bak.  Foto: ADR Studio
Jovisst er det Instagram-ikonet som har vært utgangspunktet for Socialmatic. Snart dukker kameraet opp i butikkene, skal vi tro selskapet bak. Foto: ADR StudioVis mer

Nå kommer Instagram-kameraet

Første dings som startet sitt liv som app?

Instagram er en kamera-app for smarttelefoner som har mer enn 30 millioner brukere. App-en lar deg ta bilder og legge på effekter, for deretter å dele bildene med vennene dine i Instagram-universet. Les mer om appen her.

Selskapet ADR Studio er nå i gang med å lage en fysisk variant av Instagram-appen. Kameraet har en design som er nærmest identisk med ikonet på hjemskjermen på Android og iOS-mobiler.

ADR Studio har imidlertid ikke noe med Facebook-eide Instagram å gjøre, og kaller da heller ikke kameraet for Instagram. Foreløpig bærer det kun navnet Socialmatic Concept Camera, og også her er deling sentralt - kameraet kan nemlig kobles til nettet via WLAN og 3G, og publisere bilder til Facebook, Twitter og naturligvis Instagram.

En stor berøringsfølsom skjerm på 4,3" dekker hele baksiden.

 Foto: ADR Studio
Foto: ADR Studio Vis mer


Innebygd skriver

Mer overraskende er det kanskje at det også skal bli mulig å printe bilder rett fra kameraet - på en måte som kan minne om et polarioid-kamera, skriver NRK.no. Du skal også kunne legge tekst til bildene, akkurat som i app-en.

En kassett med plass til fem fotoark kan plasseres i kameraet. Deretter kan du skrive ut bildene rett fra kameraet. Foto: ADR Studio
En kassett med plass til fem fotoark kan plasseres i kameraet. Deretter kan du skrive ut bildene rett fra kameraet. Foto: ADR Studio Vis mer


Som navnet antyder dreier det seg kun om et konsept foreløpig, men selskapet hevder at det skal komme på markedet i løpet av 2013, og da i to hovedversjoner: En på 16 GB, og en med 32 GB minne. Prisene vil starte på rundt 2000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så spørs det da, om ikke Facebook setter seg på bakbena med tanke på designen på kameraet, som mange vil mene er en direkte rip-off fra Instagram.

Mer om saken hos NRK.no.