Nå kommer hovedkort for Linux

Linux øker i popularitet, er det er nå duket for maskinvare som er spesielt tilpasset operativsystemet. Hovedkortet vil bli presentert i løpet av juli eller august, men det er usikkert når det kommer på markedet.

Poenget med hovedkortet er å kunne lage komplette løsninger som er levert for Linux, og som vil være enkle å installere. Hovedkortet, produsert av Elitegroup Computer Systems, kommer til å ha integrert lyd, skjermkort, modem og 10/100 Ethernet.

Sammen med hovedkortet leveres også alle nødvendige driverne, mens du vil stå fritt i valg av prosessor ettersom hovedkortet støtter prosessorer fra både Intel og AMD.

Satser på bedriftene

Caldera kommer til å være leverandør av Linux-systemet til datamaskinene, og deres Linux-versjon kommer til å bruke det grafiske brukergrensesnittet KDE (K Desktop Environment) som ligner veldig på brukergrensesnittet i Windows 95/98.

Med denne løsningen vil produsenten prøve å gå inn på bedriftsmarkedet. Andre markeder de vil prioritere er utdanning og offentlig virksomhet. Alle disse markedene er steder der man ofte trenger et høyt antall datamaskiner, og det kan derfor være fristende å få en løsning som ligger lavere i innkjøpspris.