Nå kommer GTA: Oslo

Vi har kjent til ryktene en stund, men nå er det offisielt – til høsten kommer det et nytt Grand Theft Auto-spill som foregår i tigerstaden. Det høres utrolig spennende ut, og her er de første detaljene!

BLE DU LURT? Dette var DinSide Datas aprilspøk 2005!


Etter den vanvittige suksessen med fjorårets San Andreas, ønsker Rockstar å utvide horisontene litt. Etter det vi kjenner til, kommer selskapet til å lansere GTA-spill som er baserte på diverse storbyer rundt om i verden, og det er faktisk Oslo som er først ute. Så vidt vi vet vil Berlin- og Rio de Janeiro-versjonene følge etter i løpet av 2006.

Spillet vil finne altså finne sted i en virtuell utgave av Oslo, men byen blir noe forandret for å gjøre layouten mer dramatisk og spillvennlig. I følge Rockstar er det de mange grøntområdene utenfor byen som har gjort det attraktivt å bruke Oslo, og en del av spillet vil foregå i marka.

Bakgrunnshistorien er naturligvis kontroversiell. Hovedpersonen skal være en polsk maler som blir ufrivillig involvert i et kunstran, noe som fører til mange forviklinger i byens kriminelle underverden. Du vil gjøre oppdrag for hovedstadens gjenger, men vil også kunne tjene penger som pirattaxisjåfør, strippeklubbeier og drive fast-food kiosker. Spillet skal også inneholde snikelementer som foregår i skogene rundt byen, du skal blant annet usett oppsøke en hytte som rommer et våpenlager. Videre vil det dukke opp skikkelser som er inspirert av diverse norske kjendiser, foreløpig er det snakk om Rocco Hansen, Ari Behn og Jan Simonsen-etterligninger, noe som garantert vil gi spillet en humoristisk vri.

Du skal kunne oppsøke mange berømte og beryktede Oslo-landemerker, for eksempel Aker Brygge (et av oppdragene skal gå ut på å stjele en luksusbåt derfra), ”Plata”, horestrøket og Akershus Festning. Trikk og t-bane skal være blant fremkomstmidlene i spillet, og naturligvis et godt utvalg med biler.

Rockstar vil som vanlig ikke avsløre for mye detaljer rundt spillet, men vi håper å få vite mer under årets E3-messe. Det er i alle fall klart at vi kan vente oss en lansering til høsten, og at spillet foreløpig er eksklusivt til PlayStation 2, og vi blir ikke forundret om spillet kommer til PC og Xbox senere. Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon så snart det er tilgjengelig!