- Vi ble først, sier kinesiske Ainol, som er klar med Android 4.0-brettet Novo7, som er priset meget lavt. Foto: Produsenten
- Vi ble først, sier kinesiske Ainol, som er klar med Android 4.0-brettet Novo7, som er priset meget lavt. Foto: ProdusentenVis mer

Nå kommer Android 4.0-nettbrettene

Billig kineser ble først.

2011 kommer til å bli husket som året da nettbrett-salget tok av, men markedet har vist seg å være svært vanskelig for de fleste produsentene. DinSide Data har vært i kontakt med flere av de store nettbutikkene her til lands, og de fleste har den samme historien: iPad selger desidert best, fulgt av Samsungs Galaxy Tab et godt stykke bak. Alle de andre produsentene slåss om noen ganske få prosent av salget. Les mer om dette her.

Det er imidlertid altfor tidlig å felle noen dom over nettbrettmarkedet, og det dukker stadig opp både brett og ikke minst apps som gjør det mulig å utføre oppgaver på brettene som man tidligere måtte bruke PC-en til. Det gjør brett mer interessant for flere, kanskje på bekostning av PC-en.

Les også: Samsung med spennende Windows-nettbrett

Kinesisk prispresser

Spesielt spennende blir det å følge prisutviklingen. I dag må du gjerne betale rundt 4.000 kroner og oppover for et dugandes brett, men dette kan fort forandre seg. Allerede finnes det en del billigere brett å få kjøpt, men de færreste har så langt imponert oss.

Om Novo7 fra kinesiske Ainol er imponerende i praksis, vet vi foreløpig lite om. På papiret ser det imidlertid slett ikke verst ut, og det til en pris som ligger LANGT under de fleste konkurrentene. Brettet har en 7 tommer skjerm og benytter den nyeste versjonen av Android - 4.0 (Ice Cream Sandwich), den første som slår sammen mobil- og nettbrettversjonene av operativsystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge produsenten er dette verdens første nettbrett som kommer med den nye Android-versjonen.

Bildene av brettet tyder på at det neppe er blant de slankeste på markedet. Foto: Produsenten
Bildene av brettet tyder på at det neppe er blant de slankeste på markedet. Foto: Produsenten Vis mer


Potent nok?

På innsiden sitter en 1 GHz MIPS-basert prosessor, samt en Vivante 444MHz grafikkprosessor. Dette skal være nok til å kunne spille av HD-video (1080P), ifølge produsenten. Brettet har for øvrig to kameraer, en USB 2.0-port, HDMI-utgang, trådløst b/g/n nett-støtte samt en leser for microSD-kort.

Batterilevetiden oppgis til åtte timer med kontinuerlig videoavspilling, og standbytid på 300

Og prislappen? 99 amerikanske dollar (rundt 575 kroner). De store produsentene vil neppe lansere brett i samme prisklasse, men aktører som Ainol kan være med på presse prisene nedover. Brettet er imidlertid foreløpig kun tilgjengelig på det kinesiske markedet, men planen er at det skal lanseres internasjonel "i løpet av de neste månedene". To større utgaver med 8 og 9 tommer skjerm er også på planen, skriver Neowin.net.

Du finner mer informasjon om Novo7 hos produsenten.

I disse dager kommer også de første telefonene med Android 4.0, og vi venter Samsung Galaxy Nexus til testlab-en i neste uke.

Samleside: Nettbrett