Nå kommer Adobe Media Player

Savner du å kunne ta opp video fra nettet og laste ned klipp for å se dem når du er offline?

Adobe lanserer nå en ny mediespiller for nestegenerasjons Internett-video, som i følge selskapet skal gi fordeler for både publikum og innholdsleverandører. Og hvis du ikke allerede har gjettet det, står Flash-arkitekturen sentralt. Stadig flere nettsteder som distribuerer videoinnhold foretrekker plattformuavhengige Flash. Denne mediespilleren fungerer derimot helt uavhengig av nettleseren.

Ta opp og se offline

Adobe Media Player er et nedlastbart program som skal bli tilgjengelig for flere plattformer.
Det skal ha innebygd mulighet for å laste ned, ta opp og se video offline og online, og ved hjelp av åpne standarder som RSS og SMIL, skal du blant annet kunne laste ned nye episoder av favorittserier eller podkaster automatisk, i følge en pressemelding fra selskapet. Samtidig blir det mulig med langt høyere kvalitet på innholdet enn det du vanligvis finner på nettsteder som YouTube etc.

Nå kommer Adobe Media Player


Spilleren skal også gi innholdsleverandører muligheten til å distribuere, beskytte (DRM), måle og tjene penger på innhold, blant annet skal det være mulig å ta betalt for videoer direkte gjennom spilleren.

I løpet av året

Den nye mediespilleren skal forhåndsavdukes på NAB-messen (National Association of Broadcasters) i Las Vegas, 16-19 april. Det åpnes etter planen for nedlasting
av en Adobe Media Player betaversjon i løpet av 2007. Den ferdige versjonen forventes å være tilgjengelig innen utgangen av året, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: