Nå kan nordmenn leie film i iTunes

Apple har endelig åpnet dørene slik at også nordmenn får leid film. Men de står foreløpig litt på gløtt.

<strong>ENDELIG:</strong> Nå er det mulig for nordmenn å leie film via iTunes.
ENDELIG: Nå er det mulig for nordmenn å leie film via iTunes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere land, deriblant USA og Storbritannia, har det lenge vært mulig for Apples kunder å kjøpe og leie film gjennom iTunes.

Nå ser det også ut til at turen har kommet til Norge. Vi har i hvert fall nettopp leid 127 Hours for 39 norske kroner. Med den norske iTunes-kontoen denne gangen.

Ikke helt lansert

Apples filmleietjeneste ser imidlertid ikke ut til å være helt lansert ennå, for du finner fortsatt ingen menyvalg i iTunes-butikken som handler om film. Ei er det mulig å trykke på leie eller kjøp-knappen fra filmer-menyen i iTunes.

Trikset foreløpig er derfor å bruke iTunes' Power Search:

image: Nå kan nordmenn leie film i iTunes


Dette finner du ved å søke etter noe tilfeldig i iTunes Store, og deretter trykke på den store "power search"-knappen øverst til venstre.

Pris for å kjøpe og leie varierer. Det ser ut til at de nyeste filmene i HD-oppløsning koster 169 kroner, mens utgaven som ikke er i HD koster 139 kroner. Filmleieprisene ser ut til å være 39 for nyere filmer og 29 for eldre filmer, men ikke alle filmer kan leies. Mange av filmene har også undertekster, men etter å ha sjekket en god håndfull filmer, har vi kun funnet engelske undertekster foreløpig.

Vi regner uansett med at en offentlig lansering er rett rundt hjørnet; kanskje så tidlig som på tirsdag når Apple skal lansere den neste iPhone-modellen.

Kanskje betyr det også at det lille "hobbyprosjektet" Apple TV blir å finne i den norske Apple-butikken i løpet av høsten også. Dette er en liten boks du kobler til TV, der du kan leie filmer med den medfølgende fjernkontrollen, og den støtter også Airplay, som gjør at du kan streame musikk og filmer direkte fra iPhone til Apple TV.