Nå kan du trygt låne bort nettleseren

Ikke alle kan stoles på når det gjelder nedlasting av programmer eller andre endringer av nettleseren din. Nå har det kommet en utvidelse til Firefox som hindrer slik aktivitet.

Selv om du selv har et strengt regime for hva du laster ned på nettet, er det ikke alle andre som har det, og når fetteren din på 13 spør om å få låne PCen, er det ofte vanskelig å si nei.

Han logger seg kjapt på MSN og finner ut at han må laste ned smilemunnene han pleier å bruke fra Smiley Central (eller Spyware Central som vi liker å kalle nettstedet her i redaksjonen, derfor heller ingen lenke), installere Kazaa med "tilbehør" og så videre. Du har muligens enten opplevd det før, eller fantasi nok til å forestille deg hvordan det føles neste gang du setter deg ved PCen.

Nå kan du trygt låne bort nettleseren


Hvis du bruker Firefox som nettleser (og gjemmer Internet Explorer godt for din kjære fetter), kan du nå hindre den slags aktivitet. Utvidelsen Public Fox lar deg stramme inn rettighetene til de som låner PCen: Du kan hindre dem å laste ned filtyper du selv angir, hindre muligheten for å lage bokmerker, stille på about:config-siden og legge til/fjerne utvidelser.

Som med alle andre utvidelser er Public Fox også gratis, og kan lastes ned fra Mozillas addon-sider.

PS! Du er dog ikke beskyttet hverken mot sniktitting i historikken, sletting av cookies, endring av startside eller pornosurfing, men en kan ikke både få i pose og sekk, som man sier.

Artikkelen fortsetter under annonsen