DJI Goggles – VR-briller til drone

Nå kan du titte deg rundt og se det dronen ser

…eller styre drona ved å vri på hodet.

<strong>SE ALT:</strong> DJI har lansert Goggles, en VR-brille som gjør at du kan se direkte video fra kameraet i dronen. Foto: DJI
SE ALT: DJI har lansert Goggles, en VR-brille som gjør at du kan se direkte video fra kameraet i dronen. Foto: DJI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske DJI har festet et godt grep på dronemarkedet de siste årene, med droner som Phantom 4 og Mavic Pro.

Nå har selskapet lansert DJI Goggles; en slags VR-brille du kan bruke mens du flyr. Goggles er kompatibel med de nevnte dronene, samt Inspire-serien, som brått koster langt mer.

Styr med hodet

Brillene kan du bruke på flere måter; endre retning på dronen ved å snu på hodet, eller styre kameraet uavhengig av dronens retning. Altså kan du titte deg rundt mens du fortsatt bruker spakene på fjernkontrollen til å fly.

<strong>STYREFLATE:</strong> Via styreflater og knapper kan du bruke DJI-appen direkte fra brilla. Foto: DJI
STYREFLATE: Via styreflater og knapper kan du bruke DJI-appen direkte fra brilla. Foto: DJI Vis mer

Via en styreflate og knapper på siden av hodesettet, har du også mulighet til å interagere med dronen utover det å bevege hodet. Eksempelvis kan du bruke TapFly-modusen der du ser på et punkt og trykker på en knapp på brillen for at dronen skal fly akkurat dit du ser.

Lav forsinkelse

Dronene fra DJI har lenge vært imponerende med tanke på rekkevidde, der man kan se levende bilder fra kameraet i dronen selv om den er langt, langt unna.

Oppgitt forsinkelse på bildet som leveres til Goggles skal være helt ned til 110 ms (0,11 sekunder) dersom du bruker en Mavic Pro; og det er også den eneste av DJIs droner som lar deg bruke Goggles helt trådløst – uten kabel til fjernkontrollen.

Videokvaliteten er for øvrig inntil 1080p/30 eller 720p/60 når dronen er i nærheten, som reduseres til 720p/30 når dronen er lenger unna.

Ingen lettvekter

Goggles minner om en PlayStation VR av utseende, men er vesentlig tyngre. Der PlayStation VR klokket inn på 610 gram, veier Goggles hele 995g. Vekten er fordelt ganske likt mellom briller og hodestroppen. Sistnevnte innholder også antenner, og dessuten har DJI Goggles innebygd batteri og kan brukes i seks timer på én lading.

På innsiden sitter det to fem-tommers skjermer; hver med full HD-oppløsning (én til hvert øye), og synsvinkelen er oppgitt til 85 grader. De skal kunne brukes med briller på og lar deg justere avstanden mellom øynene fra 58-70 mm.

Under er en promo-video fra DJI:

Vis mer Vis mer

Mer informasjon finner du på DJIs hjemmesider. Prisen der er for øvrig 449 dollar (rundt 4.000 kroner), selv om produktet i skrivende stund ikke er på lager. Ja, faktisk er det mulig å bruke to par slik at du kan ha med en «gjest» på turen, men da må du bla opp det dobbelte.

LES OGSÅ:
Den norske dronen Staaker følger deg automatisk
Parrot Disco ser ut som et fly
Den nye PlayStation-oppdateringen lar deg se 3D-film med Playstation VR

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer