Nå kan du spole på radioen

NRK med ny radiospiller.

Nå blir det enklere å lytte til radio når det passer deg.
Nå blir det enklere å lytte til radio når det passer deg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tid da FM går mot slutten og DAB skal være fremtiden, er det nettradioløsninger som ser ut til å by på de mest spennende nye funksjonene. Sist ute er NRK, som nylig lanserte en betaversjon av sin kommende radiospiller for nettleseren.

LES OGSÅ:

Fullt arkiv

For det første får du nå tilgang til et rikholdig radioarkiv, også med musikk. NRK har inngått en avtale med platebransjeorganet IFPI, og får lov til å tilgjengeliggjøre programmer med musikkinnslag i seks måneder.

Programmer som ikke inneholder musikk vil aldri bli slettet, lover NRK.

Les også: Songdrop samler nettmusikken

Spole-funksjon

En annen nyttig nyhet er at du kan spole tilbake i tid, inntil tre timer på alle radiokanalene. Dermed gjør det ikke noe om du akkurat gikk glipp av at naboen var på lufta med melodi-hilsen til deg på Nattønsket. Du kan også klikke deg rett inn på aktuelt program i en tidslinje.

Flere andre nyheter skal være på vei, blant annet en egen logg-liste som gjør det lett å lytte til låter og innslag som har vært sendt i programmene, et slags sub-søk altså:

image: Nå kan du spole på radioen

I motsetning til NRK TV vil den nye radioløsningen være tilgjengelig uansett hvor du befinner deg i verden. I første omgang inneholder den NRK P1, NRK P2, NRK P3 og NRK mP3, og skal fungerer både på PC, nettbrett og mobil, ifølge utviklerne.

Adressen er radio.nrk.no.

Les også dette

Hvis du er opptatt av radio over nett må du også få med deg vår omtale av Screamer Radio, som gir deg tilgang til et hav av kanaler fra hele verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!