Nå kan du spille Urørt-musikken offline

Ny versjon av iPhone-appen.

Nå kan du spille Urørt-musikken selv når du ikke har nettilkobling. Foto: NRK.no
Nå kan du spille Urørt-musikken selv når du ikke har nettilkobling. Foto: NRK.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-tjenesten "Urørt" har i løpet av de siste årene bygd opp Norges sannsynligvis største utvalg av gratis norsk MP3-musikk, totalt over 80.000 låter fra rund 30.000 artister.

Og som navnet indikerer, Urørt er først og fremst en mulighet for nye, ukjente norske artister som ønsker å få promotert musikken sin, med begrensede ressurser og uten å være knyttet til et plateselskap.

At tjenesten virker er det mange eksempler på. Det var blant annet her artister som Donkeyboy, John Olav & Gjengen, Kvelertak og Lars Vaular først ble eksponert for det ganske land.

Les også: Her er Norges nye Spotify-utfordrer

Mange innfallsvinkler

Tjenesten er i utgangspunktet webbasert, og fra Urørt-forsiden kan du søke og bla deg fram til mange godbiter. Her er mange innfallsvinkler!

Låtene kan streames ved hjelp av NRKs egen avspiller, eller lastes ned i MP3-format. Tjenesten er helt gratis og uten reklame.

I fjor høst lanserte NRK en egen Urørt-app til iPad, iPhone og iPod Touch, som gav full tilgang til streaming av Urørt-arkivet, men app-en manglet mulighet for offline-avspilling. Nå er versjon 2.0 nettopp lansert, og nå kan du lage offline-spillelister, på samme måte som du kan som betalende Spotify-kunde - men Urørt er fortsatt 100% gratis. Dermed får du tilgang til musikken når du ikke er på nett, og slipper også å bli belastet for datatrafikk hver gang du ønsker å spille en låt og kun har tilgang til mobilt datanettverk.

Den nye versjonen har (naturlig nok) også fått integrasjon mot sosiale nettverk, slik at du kan dele sanger og spillelister med andre.

Under har vi samlet noen skjermbilder fra den nye versjonen (iPhone 4):


App-en søkes enkelt opp i AppStore, og du finner mer informasjon hos iTunes.

Også Android

Det er også nylig laget en Urørt-app for Android-telefoner, men denne mangler foreløpig støtte for offline-spillelister. Denne finner du mer informasjon om P3.no.

Les også: Gratis musikk til alle Canal Digital-kundene