<strong>PLASS TIL MER:</strong> Twitter har økt tegngrensen fra 140 til 280. Det gir mer plass til blant annet emojier, jubler britiske WWF. Foto: Kirsti Østvang
PLASS TIL MER: Twitter har økt tegngrensen fra 140 til 280. Det gir mer plass til blant annet emojier, jubler britiske WWF. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Slik får du tilgang til 280 tegn på Twitter

Nå kan du skrive dobbelt så lange tweets

Men det er ikke sikkert du bør.

Publisert

Etter å ha gjennomført en testrunde med lengre meldinger på Twitter siden september, introduseres funksjonen nå til alle brukerne.

Det innebærer at den tradisjonelle 140-tegnsgrensen dobles til 280 tegn.

- Mer engasjement

Grunnen skal ifølge Twitter være at de så at brukere som skrev lengre meldinger fikk mer engasjement, flere likes, retweets og såkalte mentions, flere følgere og brukte mer tid på tjenesten, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Da selskapet begynte å teste lengre meldinger, møtte de sterk motbør fra brukere som mente at det ville ødelegge hele poenget med tjenesten, altså det å kunne sende ut kjappe meldinger til andre, skriver Recode.

Kritikerne mente også det ville gjøre meldingene vanskeligere å lese.

Ifølge TechCrunch skal noen dessuten ha kritisert Twitter for å fokusere på en funksjon "ingen ønsket seg" fremfor å håndtere mer de mer alvorlige problemene som trakassering, som har vært mye i søkelyset i senere tid.

Men selv om man har hatt tilgang på 280 tegn, skal kun fem prosent av meldingene sendt ut av testgruppen gått utover de tradisjonelle 140 tegnene. Bare én prosent skal ha brukt alle 280 tegn.

Slik får du 280 tegn

Lengre meldinger på Twitter skal nå være tilgjengelig på alle språk bortsett fra kinesisk, japansk og koreansk, da disse språkene har et alfabet som gjør det mulig å utrykke mer med færre tegn.

Twitters webversjon, offisielle app og Tweetdeck skal allerede støtte skriving av lengre meldinger.

I stedet for en tegnteller, dukker det nå opp en liten sirkel som fylles opp når du skriver. Med andre ord kan du ikke lenger se hvor mange tegn du har skrevet underveis.

<strong>SKRIV I VEI:</strong> Twitter har fjernet telleren som viser hvor mange tegn du har igjen. Nå må du i stedet følge med på en sirkel.
SKRIV I VEI: Twitter har fjernet telleren som viser hvor mange tegn du har igjen. Nå må du i stedet følge med på en sirkel. Vis mer

Tredjepartsapper støtter foreløpig ikke 280-tegnsmeldinger, men det kommer nok etter hvert. Den populære iOS-klienten Tweetbot har lovet at det kommer i neste oppdatering.

Hater du de lange meldingene?

Da er du visst ikke alene. Brukerne har som vanlig allerede begynt å harselere med den nye tegngrensen (sjekk #280characters), men så spørs det hvordan det vil se ut i nyhetsstrømmen når nyhetsverdien forsvinner.

Slate har like gjerne laget en utvidelse til Chrome som kutter alle lange meldinger til 140 tegn. Og du får ikke skrive noe lenger selv.

Last ned utvidelsen 140 fra Chrome Web Store her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer