Google maps viser når på døgnet steder er populære

Nå kan du se hvor mye folk det er dit du skal – i sanntid

Ny funksjon rett før Black Friday.

PÅ DIREKTEN: Nå kan du se om det er mer folk enn normalt på Gardermoen, på kjøpesenteret eller på restauranten. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ DIREKTEN: Nå kan du se om det er mer folk enn normalt på Gardermoen, på kjøpesenteret eller på restauranten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er duket for black friday, med storslagne tilbud fra mange butikker og dertil lange køer og mye folk.

Men hvor stort er «trøkket» på den lokale elektronikkbutikken, i sportsbutikken eller på kjøpesenteret? Det følger nå Google med på – i sanntid.

Populære tidspunkter

Mange har sett den før, men for noen vil det kanskje være nytt at Google Maps en stund har hatt en funksjon som lar deg se en graf over når det er mest populært å besøke en restaurant, en butikk eller lignende.

Funksjonen er tilgjengelig både i mobilappen og på nettsiden der du ganske enkelt søker opp stedet du vil sjekke ut, for deretter å få en graf a la dette:

NÅR ER DET MYE FOLK? Denne funksjonen har Google hatt en god stund, der du for butikker, restauranter, kjøpesentra og lignende kan se når på døgnet det vanligvis er flest folk der. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
NÅR ER DET MYE FOLK? Denne funksjonen har Google hatt en god stund, der du for butikker, restauranter, kjøpesentra og lignende kan se når på døgnet det vanligvis er flest folk der. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skal du planlegge frem i tid, kan du også endre ukedag, slik at du for eksempel heller kan planlegge å spise lørdag klokka sju i stedet for åtte dersom det vanligvis er mer folksomt i åttedraget.

Nå med live oppdatering

Nytt er imidlertid live-funksjonen, som ble rullet ut denne uka. Den sørger nemlig for å gi deg levende oppdatering av hvor folksomt det er akkurat nå.

DIREKTE: Mange steder har nå fått live-oppdatering av hvor folksomt det er. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
DIREKTE: Mange steder har nå fått live-oppdatering av hvor folksomt det er. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Er du under middels begeistret for køer og leting etter parkeringsplass, kan du med andre ord bruke denne funksjonen før du drar av gårde.

Den skulle jeg ha hatt forrige lørdag før jeg dro til Nordby Shoppingcenter, for å si det sånn (bill.mrk. «førti minutter i kassakø»).

Live-funksjonen er imidlertid ikke den eneste nyheten. For mange spisesteder får du nå opp informasjon om hvor lenge besøkende som regel blir der. Det kan gjøre det lettere å planlegge en helaften, for eksempel om du vet at gjestene pleier å bruke to timer der.

Hvordan vet Google alt dette?

Dette er informasjon Google samler inn fra de som bruker Google Maps-appen, og som har takket ja til å la Google bruke data til å forbedre tjenesten, noe man blir spurt om første gang man starter den.

Mer om hvordan det fungerer og hvordan du eventuelt kan slå det av, finner du i Dinsides artikkel om hvordan Google vet hvor tett trafikken er.

LES OGSÅ:
Er faktisk ting billigst på black friday?
Slik bruker du Google Maps uten nett
Slik får du fartsgrensene i Google Maps

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!