Firefox 10 er nå klar for nedlasting. Foto: Mozilla
Firefox 10 er nå klar for nedlasting. Foto: MozillaVis mer

Nå kan du prøve Firefox 10

Dette er nytt i den nye versjonen.

Det er ikke så fryktelig mange uker siden Firefox 9 ble lansert - den endelige versjonen var klar i desember.

I takt med Mozillas strategi om å slippe nye versjoner av nettleseren raskere, med litt færre nyheter hver gang, er Firefox 10 nå klar for nedlasting.

På inn- og utsiden denne gang

Det er selvfølgelig snakk om en del forbedringer som kanskje ikke er så merkbare for brukere flest, men som sørger for bedre ytelse, bedre kompatibilitet og færre feil, ifølge Mozilla. Men de skal også ha lagt til en del nyheter som synes.

Grensesnittet for eksempel justert litt - fremover-knappen synes ikke med mindre den faktisk har en funksjon, og håndteringen av tilleggsprogrammer er mer oversiktlig.

Nye funksjoner

Dessuten introduseres det støtte for fullskjermsapplikasjoner, og nettleserbasert WebGL-grafikk støtter nå kantutjevning.

Dermed er de synlige nyhetene flere denne gangen enn ved forrige oppdatering.

I samme slengen skal Firefox 10 for Android få de samme funksjonene, i tillegg til en del andre nyheter (nye berøringskontroller, for eksempel).

Last ned manuelt

Full oversikt over endringene ligger nå hos Mozilla (men refererer fortsatt til betaversjonen). I skrivende stund kan den nye nettleseren bare lastes ned via direktelenke: Windows-versjonen finner du her, mens Mac-utgaven kan du hente ned herfra. Vi regner med at nettleseren din vil oppdateres automatisk innen kort tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen